Dimecres, 24 febrer 2021
10.8 C
Lloret de Mar
Autopista C-32

L’Ajuntament de Lloret compareixerà per defensar la necessitat de l’autopista

ICV - EUiA ha criticat la postura de l'equip de govern, mentre que les cambres de comerç gironines han fet públic el seu suport al perllongament de l'autopista.

Autopista C-32

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

L’Ajuntament de Lloret compareixerà per defensar la necessitat de l’autopista en el procés judicial contra el recurs contenciós administratiu presentat per les entitats contràries al projecte de la C-32.

Jordi Sais, regidor d’acció de govern, recorda que el Consistori no ha canviat la seva postura i, per tant, seguirà defensant la necessitat de la població perquè arribi a la destinació l’autopista C-32.

Davant d’aquest anunci, des de l’oposició ICV-EUiA ha criticat la postura de l’equip de govern. El regidor Miguel Gracia acusa l’equip de govern de ser “fidel servidor dels interessos d’una minoria encapçalada per Abertis” i els critica per no ser de confiança, recordant que en el programa electoral prometien consultar la ciutadania i no ho han complert. El comunicat d’ICV-EUiA també diu, literalment, que “no els sorprèn que no es respecti la consulta realitzada, en què la majoria va dir no a l’autopista”.

Qui també vol deixar clara la seva postura són les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, que fan front comú, atenent les demandes dels empresaris del territori.

En un comunicat, reclamen que s’executi el perllongament de la C-32 perquè consideren que és una obra “essencial i prioritària”. El director de la Cambra de Comerç de Girona, el lloretenc Eduard Torrent, recorda que pràcticament totes les destinacions turístiques de Catalunya tenen millor comunicació amb l’autopista que Lloret.

Els empresaris sostenen que els treballs han de començar aquesta primavera i confien que el TSJC no aturi l’obra de manera cautelar, tot i el recurs presentat.

En un manifest conjunt, les tres cambres recorden que l’any 1988 ja van posar la necessitat d’aquesta obra damunt la taula i afegeixen que és la concessionària Abertis qui assumirà el cost total de l’obra, que supera els 70 milions d’euros.

El comunicat de les cambres de comerç continua i diu que el projecte permetrà descongestionar de forma important la carretera GI-682, per on circulen 25.000 vehicles diaris; també facilitarà les connexions amb el Maresme, el Vallès i el Barcelonès. I precisa que la millora paral•lela de la GI-600 fins a Tordera, i el condicionament del tram de l’N-II de Tordera a Sils, permetran disposar d’una carretera més directa per a veïns, visitants i turistes.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.