16.5 C
Lloret de Mar
El MILLOR va ser qui va presentar la moció

Lloret estudiarà la possibilitat de crear al centre una seu de la Policia Local

Es va acordar al ple d'aquest dilluns amb l'única abstenció d'ICV - EUiA. Tot i així, els detalls caldrà decidir-los en la reunió de portaveus i tècnics municipals.

El MILLOR va ser qui va presentar la moció

Darreres Notícies

L’Ajuntament vol crear una seu de la Policia Local al centre del municipi. Així es va acordar al ple d’ahir.

El punt va ser el que va generar un debat més llarg. Durant una hora, els grups municipals van estar matisant aspectes com les funcions que hauria de tenir la instal•lació, quin horari s’hi hauria de fer i amb quants treballadors hauria de comptar, si hauria de ser només de Policia Local o incloure també Mossos d’Esquadra, o on s’hauria d’ubicar exactament.

Finalment, però, els detalls van quedar a l’aire i es va decidir convocar properament una junta de portaveus per poder acordar què és el que es vol i si seria viable impulsar-ho de seguida o bé esperar al 2017. L’alcalde, Jaume Dulsat (CDC), apunta que caldrà tenir en compte molts aspectes i serà imprescindible la valoració dels tècnics municipals.

La proposta inicial la va fer el MILLOR, que havia inclòs una esmena presentada per ICV – EUiA a la comissió informativa, però que en el ple va decidir donar suport a una esmena del PPC que deixava sense efecte l’esmena dels ecosocialistes. Tot plegat va generar molta confusió en el debat i fins i tot alguns grups van demanar al MILLOR que retirés la moció i es convoqués una reunió de portaveus properament. Marc Fuertes, però, no va voler retirar-la perquè creu que aprovar-la és la millor manera perquè la proposta tiri endavant.

El PSC, liderat per Antonio Lorente, veu amb molt bons ulls que hi hagi una seu de la policia local al centre del municipi, però també considera important que es creï algun sistema per poder apropar els ciutadans a la nova caserna, ubicada als afores del municipi.

El portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, membre de l’equip de govern, també va insistir en la importància que els serveis tècnics determinin la viabilitat del projecte.

L’única formació que no va votar a favor de la moció va ser ICV – EUiA, que va abstenir-se. El portaveu, Xavier Rodríguez Pacios, argumenta que primer s’havia inclòs a la moció, a petició de la coalició, la voluntat que la futura seu policial estigués coordinada també per Mossos d’Esquadra. Un punt que altres grups també veuen amb bons ulls, però la majoria va opinar que incloure mossos no és competència municipal i, per tant, podria posar pals a les rodes. Pacios, però, critica que llancin la tovallola abans d’intentar-ho.

Des de C’s, Jordi Hernández va remarcar que, per petita que sigui l’oficina, requerirà uns mínims donat que es tracta d’un servei de la policia.

El PPC, per la seva banda, va presentar una esmena que sí que es va aprovar, on es demana que, si no és possible impulsar el projecte abans, de cara als pressupostos del 2017 es tingui en compte per reservar una partida. I tal com ha explicat el portaveu, Enric Martínez, també marca que la futura seu policial no s’intal•li en un mòdul.

Sobre la ubicació, Paulino Gracia, d’En Lloret Sí Se Puede, creu que ha de ser en una dependència municipal, per estalviar costos.

L’alcalde ha anunciat que la previsió és que els portaveus i els tècnics municipals corresponents es reuneixin aquesta setmana mateix per posar-se a treballar en el tema.

spot_img

El + Vist