30.1 C
Lloret de Mar
Els agents cívics de Lloret de Mar

L’Ajuntament incorpora tres agents cívics per als propers sis mesos

La seva funció és informar la ciutadania sobre la normativa a la via pública, així com atendre demandes o dissuadir d'actituds incíviques.

Els agents cívics de Lloret de Mar

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha incorporat tres agents cívics per als propers sis mesos. Després de rebre una formació, ja han començat a oferir el servei amb normalitat.

El regidor de Seguretat, Jordi Sais, explica que la funció principal dels agents cívics és informar la ciutadania sobre els seus drets i deures a la via pública, tenint en compte les normatives i ordenances municipals. A més, també s’encarreguen d’atendre demandes, queixes i suggeriments.

“Detectar i dissuadir de possibles conductes incíviques com poden ser l’oferiment de serveis sexuals a l’espai públic, les pintades en espais públics o finques privades, desperfectes al mobiliari urbà”

Jordi Sais

La ciutadania té l’obligació de fer cas a les amonestacions dels agents cívics i, en cas que no sigui així, els agents podran contactar amb altres cossos de seguretat.

“En cas que aquestes amonestacions no siguin ateses pels infractors, poden derivar i denunciar davant dels agents de l’autoritat aquestes conductes perquè siguin sancionades”

Jordi Sais

Una altra tasca dels agents cívics és controlar les entrades i sortides de l’alumnat als centres educatius.

spot_img

El + Vist