23.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament insisteix en què la prioritat educativa a Lloret de Mar és una nova escola de primària

La Generalitat critica que no es canviï la qualificació dels terrenys del Pere Torrent per convertir-lo en institut-escola, però l'Ajuntament insisteix en què la prioritat no està a secundària, sinó a primària.

L'institut Sant Quirze va començar a funcionar aquest curs
L'institut Sant Quirze va començar a funcionar aquest curs

Darreres Notícies

Lloret de Mar reclama, per enèsima vegada, l’obertura d’una nova escola de primària al municipi. Recordem que fa temps la Generalitat ja va anunciar la intenció de convertir el Pere Torrent en un institut-escola, però el regidor d’Educació, Francisco Pastor, insisteix en què la prioritat ara està en incrementar els centres de primària i no de secundària.

El Punt Avui publica que la Generalitat defensa l’atenció que dona al municipi i es queixa que no pot ampliar el Pere Torrent per inacció municipal. Entre altres coses, segons el diari, el director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, retreu que l’escola Pere Torrent estigui en terrenys qualificats com a zona esportiva i no educativa. Aquest canvi, per a Fonalleres és imprescindible per poder convertir el centre en un institut-escola.

Fonalleras ha fet aquestes declaracions arran d’un comunicat enviat per la Interampa, l’agrupació d’associacions de famílies d’alumnes de tots els centres de la vila, que denuncia la “passivitat” del Departament d’Educació de la Generalitat per reduir la saturació de les aules i reclama que es redueixi el nombre d’alumnes a les classes.

En aquest comunicat, la Interampa recorda que es va anunciar que s’estudiaria la possibilitat d’obrir un nou institut-escola al municipi el curs que ve, però expliquen que és un projecte que, de moment, ha quedat aturat. En aquest sentit, l’associació considera que hi ha “manca de previsió” en el Departament d’Educació i que falten inversions per donar resposta a les necessitats educatives de Lloret.

El director territorial d’Educació ha passat la culpa a l’Ajuntament i el regidor d’Educació, Francisco Pastor, ha insistit en què abans de convertir cap col·legi en institut-escola cal tenir un nou centre de primària.

Sobre la qualificació dels terrenys, és un aspecte que el regidor considera completament secundari, ja que recorda que el centre funciona perfectament encara que estigui en una zona esportiva i afegeix que no hi ha cap problema per fer el canvi. Però insisteix en què la prioritat és una nova escola.

Una opinió que defensa també ERC, que creu que el nou centre de primària hauria de començar a funcionar el curs vinent i que s’hauria d’ubicar de manera provisional a l’aparcament del barri dels Pescadors, a l’avinguda Vila de Tossa. Ho apunta el president d’ERC a Lloret i regidor a l’oposició, Albert Ferràndez, que defensa que aquesta seria una molt bona ubicació.

El regidor d’Educació, però, creu que encara no és moment de decidir la ubicació de la futura escola, ja que el primer pas és aconseguir que la Generalitat l’adjudiqui.

Des de la Interampa demanen als grups polítics municipals que treballin de manera conjunta, sense pensar en els seus interessos de partit. De moment, l’agrupació de famílies no ha volgut fer declaracions al respecte.

Tot i així, en el seu comunicat, la Interampa també explica que un altra problema és que hi ha un “degoteig constant d’alumnat nouvingut”, que és el que s’anomena Matrícula viva, i això provoca que hi hagi cada any més alumnes a les escoles i instituts. En aquest sentit, aquest curs, s’han obert nous grups de P3, així com de 4t i 5è de primària per donar resposta a totes les preinscripcions.

Francisco Pastor creu que calen més recursos per fer front a aquesta saturació i a la complexitat que comporta rebre nous alumnes al llarg del curs i que en pleguin d’altres.

Per tot plegat, Francisco Pastor reconeix que, tot i ser la màxima prioritat ara mateix, l’obertura d’una nova escola no solucionarà tots els problemes de Lloret i caldrà seguir treballant per millor la qualitat educativa al municipi. Una feina que es farà a través de la comissió de qualitat educativa, constituïda arran d’una moció aprovada al ple municipal.

Les propostes d’ERC

Pel que fa a ERC, Albert Ferràndez també ha explicat que treballen en una proposta de Projecte de Planificació Educativa, basada en dos eixos bàsics: l’actualització de les infraestructures educatives de la ciutat –on s’inclou la construcció de la nova escola- i la garantia de l’accés a l’educació en unes condicions dignes.

Un altre dels punts que destaca és la reconversió de les escoles a instituts escoles, sempre que sigui necessari, en el cas del Pere Torrent i l’Esteve Carles. D’aquesta manera, ERC proposa oferir continuïtat pedagògica a través d’aquest model i blindar el nombre total d’alumnes en aquests dos centres, impedint l’aparició dels anomenats “bonys”.

A més, una altra dels aspectes clau és “repensar la gestió de la matrícula viva de l’alumnat nouvingut”, amb l’objectiu d’evitar que es produeixi un “desbordament” dels centres escolars. Així, la intenció seria repartir els alumnes de manera equitativa per aconseguir l’equilibri i atendre amb garanties tots els estudiants.

spot_img

El + Vist