13.9 C
Lloret de Mar
Una antena de telefonia mòbil

L’Ajuntament preveu ingressar 470.000 euros amb la nova taxa de telefonia mòbil

Tal com s'ha aprovat per unanimitat, la intenció és que les companyies de telefonia mòbil paguin una taxa per l'ús de la via pública (tant el sòl i el subsòl com el vol).

Una antena de telefonia mòbil

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

Nova taxa per a les companyies de telefonia mòbil, que l’Ajuntament vol que paguin per l’ús de la via pública (tant el sòl i el subsòl com el vol). En el ple hi ha hagut unanimitat en aquest punt, on s’han inclòs unes esmenes de C’s en el redactat de la nova ordenança.

Totes les formacions, per tant, han mostrat el seu suport a una mesura que calculen que suposarà a l’Ajuntament un ingrés de 470.000 euros l’any. Marc Fuertes, del MILLOR, ha alertat que caldrà vigilar que les companyies no incrementin la quota dels abonats per fer front a aquesta taxa. Com a resposta, l’alcalde, Jaume Dulsat, reconeix que és possible que això passi, però recorda que hi ha organismes que s’encarreguen de vetllar perquè no es cometin il•legalitats com aquesta.

A més a més, tant des del Govern com des de l’oposició han reconegut que preveuen que les companyies afectades presentin recursos en contra. Caldrà veure si finalment és així. De moment, el que ha rebut el vistiplau unànime al ple d’aquest dimecres és l’aprovació provisional de la imposició i ordenació d’aquesta taxa.

En el ple d’aquest dimecres també s’ha fet un pas més perquè el concurs de transport urbà es pugui convocar abans que acabi l’any. Tots els grups han donat el seu suport a la modificació d’alguns aspectes del plec de condicions, sobretot de caràcter tècnic.

Pel que fa a les mocions, n’hi havia tres a l’ordre del dia. S’han aprovat les presentades per ERC-Avancem, que demanaven una administració socialment responsable, i la d’ICV-EUiA,  declaració dels búnquers i nius de metralladora de la finca de can Carrabana com a elements d’interès històrico-artístic. En canvi, l’equip de govern, el MILLOR i el regidor no adscrit han tombat la moció de C’s per poder aparcar a la zona de càrrega i descàrrega de l’avinguda Just Marlès fora de la temporada alta.

El ple d’aquest dimecres, que ha començat a les sis de la tarda com és habitual, ha acabat al voltant de tres quarts d’una de la matinada.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.