Divendres, 5 març 2021
8.7 C
Lloret de Mar
Façana de l'Ajuntament

L’Ajuntament qüestiona les crítiques de la plataforma d’agències que gestionen HUTs

Jordi Sais assenyala que no hi ha vigent la moratòria, sinó una suspensió de llicències.

Façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

Dulsat: “El passeig és l’artèria principal i volem que la gent pugui escollir”

Dilluns comença el període de votacions sobre com ha de ser la mobilitat al passeig i l'alcalde anima tothom a participar-hi.

Lloret estrena el videoclip ‘No callis’ per commemorar el 8M

L'ha gravat Bustek Films amb motiu del Dia de les dones i s'estrena aquest dissabte al Teatre, on també es farà la lectura del manifest institucional.

Oberta la convocatòria d’ajudes per pagar el lloguer de l’habitatge

La Generalitat atorga aquesta ajuda a les persones que, arran de la pandèmia, han acumulat deute per pagar el lloguer de casa seva.

‘Amor oscuro’ destapa per què uns sonets de Lorca van estar amagats 50 anys

L'espectacle arriba a Lloret demà divendres, a les 20 hores, dins del programa Lloret Espai Off.

‘Lost in August’ actuaran en ‘streaming’ des dels Bucs d’El Puntet

Oferiran un concert de versions, avui dijous, a les 20 hores, a través de les xarxes socials dels Bucs i d'El Puntet.

L’Ajuntament recorda a la nova plataforma d’agències de viatges que gestionen habitatges d’ús turístic (HUT) que la moratòria per atorgar noves llicències es va aixecar a finals de l’any passat. Tot i així, el regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, reconeix que ara mateix hi ha una suspensió de llicències, que a efectes pràctics és el mateix.

Recordem que la plataforma reclama a l’Ajuntament que torni a permetre obtenir noves llicències per a HUTs. A més, el col·lectiu considera que les eines de l’Ajuntament per combatre les males pràctiques són inefectives. El regidor ho posa en dubte i recorda que la nova ordenança fa massa poc que ha entrat en vigor com per poder-ne fer valoracions.

La plataforma també opina que les multes són massa baixes i que als propietaris els és més rendible pagar la sanció que aturar l’activitat il·legal. Una altra crítica que el regidor posa en qüestió.

Davant de l’oferta de les agències de col·laborar amb el consistori en la lluita contra els habitatges il·legals, Jordi Sais els obre la porta, però lamenta que hagin presentat un recurs contra l’ordenança.

Recordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu contra l’ordenança municipal dels Habitatges d’Ús Turístic que va presentar aquesta associació juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret. Tot i així, el regidor es mostra tranquil i assenyala que és habitual que s’admetin a tràmit els recursos. Ara caldrà esperar a la resolució judicial.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.