El ple de l’Ajuntament reclama a la Generalitat que faci realitat la millora de les infraestructures de comunicació fins a Lloret de Mar, atenent els criteris de mobilitat, preservació de medi ambient, qualitat de vida i allunyant les emissions dels vehicles d’on hi ha els residents.
La moció, presentada pel grup de Tots a l’oposició, ha rebut el suport de la resta de formacions, excepte els ‘comuns’ que s’han abstingut. La proposta, que parla de l’autopista C-32 en el redactat però no en els acords finals, assenyala que és l’únic projecte que “sembla poder millorar la mobilitat” a Lloret i que “no s’ha ofert cap alternativa viable”.

Aquest contingut ha generat la presència de la plataforma Aturem la C-32 entre el públic, que ha intervingut en acabar el ple i ha demanat una mesa de diàleg sobre mobilitat. Un dels integrants, Jordi Palaudelmàs, conclou que “estem decebuts perquè la moció només dona voltes al projecte de l’autopista, el qual està tombat als tribunals per incomplir la llei de canvi climàtic” i per això “demanem als polítics que ho superin i que treballin en diverses mesures que solucionin els problemes de mobilitat”.
Recordem que el departament de Territori está redactant un estudi que analitzarà diverses alternatives de millora de la mobilitat del corredor entre la Selva Marítima i el Maresme. L’estudi, que ha d’estar enllestit a principis del 2024, ha de proposar millores de diversos sistemes de transport amb l’objectiu de reduir el volum de trànsit, i inclourà la viabilitat d’un sistema de tramvia entre Blanes i Lloret de Mar.
En la ronda de portaveus que fem l’endemà del ple, la majoria ha remarcat que volen una millora dels accessos per a Lloret de Mar i que cal tenir en compte totes les opcions. S’han queixat que l’última gran infraestructura feta és el túnel Monturiol, a la C-63, que data del 1973.
Recupera en l’arxiu adjunt l’esmentada ronda dels portaveus municipals de Lloret de Mar.