16 C
Lloret de Mar
L'alcalde llegint el manifest, acompanyat de tots els grups

L’Ajuntament se suma al rebuig a la violència masclista en la commemoració del 25N

Coincidint amb el 25N, abans de començar el ple, l'alcalde, Jaume Dulsat, amb el suport de tots els grups municipals, ha llegit el manifest institucional.

L'alcalde llegint el manifest, acompanyat de tots els grups

Darreres Notícies

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

L’alumnat dels cursos municipals exposa els seus treballs fets telemàticament durant la pandèmia

Són els alumnes del Casal Municipal de la Gent Gran i dels Centres Cívics, que inauguren l'exposició demà i es podrà visitar fins al 28 de maig, a la Casa de la Cultura.

El lloretenc José García és el conserge a ‘Moebius’, la nova sèrie de TV3

El thriller psicològic, protagonitzar per Aida Oset i dirigit per Eduard Cortés, s'estrena aquesta nit, a les 22.05, amb un doble episodi.

L’Ajuntament de Lloret se suma al rebuig a la violència masclista. Aquest dilluns, coincidint amb la commemoració del 25N, abans de començar el ple, l’alcalde, Jaume Dulsat, amb el suport de tots els grups municipals, ha llegit el manifest institucional, redactat per l’Institut Català de les Dones.

Un text que posa de relleu que avui en dia encara vivim en una societat patriarcal i que per eradicar la violència envers les dones és necessària la coordinació entre totes les administracions i els agents socials. L’escrit també remarca, entre altres coses, la feina feta per les entitats feministes i denuncia la justícia patriarcal que deixa impunes els agressors.

El manifest s’ha llegit després que l’associació de dones l’Aurora s’hagi concentrat a la plaça de la Vila, amb la presència dels representants municipals, per exigir a tots els partits polítics que compleixin les mesures del Pacte d’Estat i de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la violència masclista.

La concentració de l’Aurora a la Plaça de la Vila (NRLL)

Un compromís que s’ha materialitzat signant públicament un document consensuat amb Emergència Feminista i que també reclama, entre altres coses, que s’ampliï el concepte de violència envers les dones i que no es pacti amb partits polítics que neguen l’existència de la violència masclista.

L’acte de l’Aurora ha acabat amb un record al més d’un miler de víctimes que hi ha hagut arreu de l’Estat espanyol des del 2003, que és l’any en què es van començar a comptabilitzar de manera oficial.

- Publicitat -

El + Vist

S’obre la preinscripció a les llars d’infants municipals de Lloret

La convocatòria per a Els Pops i La Lola Anglada s'adreça a famílies amb infants nascuts els anys 2019 i 2020.