17 C
Lloret de Mar
L'alcalde llegint el manifest, acompanyat de tots els grups

L’Ajuntament se suma al rebuig a la violència masclista en la commemoració del 25N

Coincidint amb el 25N, abans de començar el ple, l'alcalde, Jaume Dulsat, amb el suport de tots els grups municipals, ha llegit el manifest institucional.

L'alcalde llegint el manifest, acompanyat de tots els grups

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret se suma al rebuig a la violència masclista. Aquest dilluns, coincidint amb la commemoració del 25N, abans de començar el ple, l’alcalde, Jaume Dulsat, amb el suport de tots els grups municipals, ha llegit el manifest institucional, redactat per l’Institut Català de les Dones.

Un text que posa de relleu que avui en dia encara vivim en una societat patriarcal i que per eradicar la violència envers les dones és necessària la coordinació entre totes les administracions i els agents socials. L’escrit també remarca, entre altres coses, la feina feta per les entitats feministes i denuncia la justícia patriarcal que deixa impunes els agressors.

El manifest s’ha llegit després que l’associació de dones l’Aurora s’hagi concentrat a la plaça de la Vila, amb la presència dels representants municipals, per exigir a tots els partits polítics que compleixin les mesures del Pacte d’Estat i de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la violència masclista.

La concentració de l’Aurora a la Plaça de la Vila (NRLL)

Un compromís que s’ha materialitzat signant públicament un document consensuat amb Emergència Feminista i que també reclama, entre altres coses, que s’ampliï el concepte de violència envers les dones i que no es pacti amb partits polítics que neguen l’existència de la violència masclista.

L’acte de l’Aurora ha acabat amb un record al més d’un miler de víctimes que hi ha hagut arreu de l’Estat espanyol des del 2003, que és l’any en què es van començar a comptabilitzar de manera oficial.

spot_img

El + Vist