Dimarts, 24 novembre 2020
5.8 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

-

Isabel Arnaud: Som com tothom, no hi ha cap anormalitat

La voluntat de la diada és tenir un record per totes les persones assassinades per transfòbia i recordar que les persones trans encara pateixen violència i discriminació cada dia arreu del món.

Espigoladors recull la collita que els productors ja no volen vendre per donar-li una segona vida

La fundació, amb la col·laboració de voluntaris, aprofita la fruita i verdura que no es ven, sobretot per motius estètics, i la reparteix entre la població més vulnerable.

La candidata del PDeCAT a la Generalitat es reuneix amb els empresaris lloretencs

L'exconsellera d'Empresa ha volgut copsar com estan vivint la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. El sector li demana ajudes.

Amb Veu Pròpia – Enric Dotras Ruscalleda

El nostre convidat d’avui és el representant del sector a la vila des de fa molts anys i, malgrat les dificultats del moment, ens parla amb optimisme i ganes de seguir treballant de valent pel turisme a Lloret de Mar.

Sense Pressa – Lara Torres

Aquest dimarts el programa d'entrevistes als regidors de l'Ajuntament ha comptat amb Lara Torres, del grup municipal No Adscrits.

Carrers buits i una ciutat en silenci: els veïns de Lloret obeeixen el toc de queda

Les poques persones que es troben als carrers tenen una causa justificada, com el certificat que acredita que tornen de treballar.

L’Ajuntament i l’associació Pas a Pas han signat un nou conveni de col·laboració que permet atorgar a l’entitat 9.000 euros per destinar a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

El conveni té una durada d’un any i, de fet, es va renovant cada dotze mesos. Una aportació econòmica que va molt bé a l’entitat per poder seguir impulsant els seus projectes, tal com remarca la presidenta de Pas a Pas, Eva Palau.

Pas a Pas es va crear fa tres anys amb l’objectiu de contribuir a la inclusió dels infants que pateixen autisme. Eva Palau explica que el primer que cal tenir clar és que les persones que pateixen autisme no perceben ni percebran mai el món com la resta de la societat. A partir d’aquí, cal donar-los eines per adaptar-s’hi de la millor manera possible.

“Hem d’entendre l’autisme com una condició de vida, el que no volem és fer-los ser com nosaltres, això és impossible. Llavors el que necessiten és poder ensortir-se’n en un entorn que no processa la informació igual que ells”.

Eva Palau

A banda de totes les accions que ja duen a terme, Pas a Pas té altres projectes en ment que de moment, pel context de pandèmia que vivim, han de mantenir al calaix. En un futur, però, esperen seguir creixent i ajudant a tots els infants i les famílies que ho necessitin.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Jaume Dulsat, assegura que l’entitat fa una tasca molt bona i creu que és de rebut donar-los suport.

“Es tracta d’un projecte de llarg recorregut al qual cal donar continuïtat si volem tenir una societat més justa i equitativa” 

Jaume Dulsat

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, reconeix que hi ha pocs recursos per ajudar els infants i adolescents que pateixen autisme i per això és tan important col·laborar amb entitats com Pas a Pas, que fan una feina imprescindible.

El centre de serveis, formació i atenció terapèutica dedicat a les necessitats de les persones amb TEA, creat el 2018, inclou un servei d’intervenció educativa i un servei de coordinació, i ofereix formació a professionals, atenció i suport a les famílies, formació en l’entorn familiar, formació a les escoles i desenvolupament d’un programa d’oci inclusiu.

Resignació per les restriccions, però ganes de tornar a obrir per part de la restauració

El representant del sector assenyala que és "un petit pas", però "ni molt menys hi ha satisfacció absoluta".

Dulsat: “Cal fer les coses al màxim de bé per evitar un pas enrere en la lluita contra la Covid-19”

En el primer dia de desescalada, l'alcalde remarca que cal que tothom actuï correctament a títol particular, perquè la responsabilitat individual té conseqüències col·lectives.

Els clubs i entitats esportives tornen aquest dilluns als entrenaments

Les instal·lacions esportives a l'aire lliure tenen un aforament màxim del 50%, mentre que les d'interior tenen un 30%.
- Publicitat -