25.8 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

-

L’Ajuntament i l’associació Pas a Pas han signat un nou conveni de col·laboració que permet atorgar a l’entitat 9.000 euros per destinar a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

El conveni té una durada d’un any i, de fet, es va renovant cada dotze mesos. Una aportació econòmica que va molt bé a l’entitat per poder seguir impulsant els seus projectes, tal com remarca la presidenta de Pas a Pas, Eva Palau.

Pas a Pas es va crear fa tres anys amb l’objectiu de contribuir a la inclusió dels infants que pateixen autisme. Eva Palau explica que el primer que cal tenir clar és que les persones que pateixen autisme no perceben ni percebran mai el món com la resta de la societat. A partir d’aquí, cal donar-los eines per adaptar-s’hi de la millor manera possible.

“Hem d’entendre l’autisme com una condició de vida, el que no volem és fer-los ser com nosaltres, això és impossible. Llavors el que necessiten és poder ensortir-se’n en un entorn que no processa la informació igual que ells”.

Eva Palau

A banda de totes les accions que ja duen a terme, Pas a Pas té altres projectes en ment que de moment, pel context de pandèmia que vivim, han de mantenir al calaix. En un futur, però, esperen seguir creixent i ajudant a tots els infants i les famílies que ho necessitin.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Jaume Dulsat, assegura que l’entitat fa una tasca molt bona i creu que és de rebut donar-los suport.

“Es tracta d’un projecte de llarg recorregut al qual cal donar continuïtat si volem tenir una societat més justa i equitativa” 

Jaume Dulsat

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, reconeix que hi ha pocs recursos per ajudar els infants i adolescents que pateixen autisme i per això és tan important col·laborar amb entitats com Pas a Pas, que fan una feina imprescindible.

El centre de serveis, formació i atenció terapèutica dedicat a les necessitats de les persones amb TEA, creat el 2018, inclou un servei d’intervenció educativa i un servei de coordinació, i ofereix formació a professionals, atenció i suport a les famílies, formació en l’entorn familiar, formació a les escoles i desenvolupament d’un programa d’oci inclusiu.

- Publicitat -