10.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament estudia l’opció de crear el museu del RRALL a Can Buch

El Govern local vol convocar una reunió properament amb la RRALL i els veïns del Rieral, que és el barri on hi ha la finca de Can Buch.

Masia de Can Buch als anys 20
Masia de Can Buch als anys 20

Darreres Notícies

L’Ajuntament vol estudiar bé la idea d’ubicar a la masia de Can Buch el museu de la pagesia que vol crear l’associació Recull Rural i Artesà de Lloret (RRALL).

Tot i que fa uns dies El Punt Avui publicava que el Consistori descarta aquesta idea, el regidor d’Urbanisme, Joan Bernat, ha negat que la idea estigui descartada. En aquest sentit, ha matisat que el Govern municipal vol estudiar bé el projecte perquè la masia està en molt mal estat i caldrà veure si hi ha suficient dotació econòmica per restaurar-la. Joan Bernat reconeix que l’espai de Can Buch és ideal per ubicar-hi aquest museu, tot i que insisteix en què també caldrà buscar un lloc que sigui viable econòmicament.

També ho considera el lloc ideal la RRALL, segons ha remarcat el portaveu, Lluís Ferrés. Per a la RRALL és necessari crear un museu on poder exposar les 3.000 peces que tenen emmagatzemades relacionades amb el passat agrícola de Lloret. Una part de la història de la vila que, segons Ferrés, està força oblidada, però que va ser tant o més important que l’aspecte mariner.

Per abordar aquesta qüestió, l’Ajuntament té previst convocar una reunió en els propers dies amb representants de la RRALL i de l’associació de veïns del Rieral, que és el barri on hi ha la finca de Can Buch.

spot_img

El + Vist