17.2 C
Lloret de Mar
Ponents de la jornada

L’alcalde proposa obrir els cicles formatius d’hostaleria a persones discapacitades

Ponents de la jornada

Darreres Notícies

Lloret estudiarà la possibilitat d’obrir els cicles formatius que es fan a la vila a persones amb discapacitat. Ho va dir l’alcalde, Romà Codina, a la jornada de turisme responsable, celebrada divendres a la sala polivalent de la biblioteca.

Codina recorda que l’Ajuntament té treballadors que són persones discapacitades i considera que les administracions han de fer l’esforç de buscar solucions i oferir sortides a les entitats socials.

En el marc de la sessió, també es va donar a conèixer un projecte del Patronat de Turisme de Girona, relacionat amb la salut. De la mà d’un equip científic i mèdic, s’han identificat 37 boscos del territori, amb l’objectiu de crear-hi uns itineraris forestals de caire terapèutic. La finalitat és que els usuaris experimentin beneficis en el seu estat de salut, com la reducció de l’estrès, un increment de l’autoestima o, fins i tot, més creativitat. És una iniciativa pionera a Europa i que només existeix a Corea i al Japó. Ramon Ramos va explicar que a Girona s’ha fet una prova amb malalts de fibromiàlgia.

El projecte, anomenat Banys de Bosc, tot just acaba de començar. De moment, s’han identificat els itineraris, que estan en boscos madurs o centenaris. D’aquí a poques setmanes s’ha de saber el cost que tindria convertir-los en producte turístic i s’està buscant el suport econòmic necessari. Del manteniment dels itineraris, el Patronat vol que s’encarreguin persones amb discapacitat.

Com hem dit, de tot plegat se’n va parlar a la jornada de divendres sobre turisme responsable, organitzada pel Clúster Créixer, una agrupació de 33 entitats de caire social, que sumen 5.500 treballadors. Entre els associats hi ha empreses d’arreu de Catalunya, que ofereixen càterings, que gestionen cases de colònies o que serveixen i cuinen a bars i restaurants, entre altres activitats.

A la jornada de divendres, les entitats van reivindicar, tant al sector privat com al públic, que comptin amb aquestes empreses. El president del Clúster, Miquel Canet, assegura que la contractació responsable és un estalvi per a l’administració pública, ja que dóna feina a persones que si no treballen depenen de l’assistència social.

Des del Clúster també van aprofitar la jornada de divendres per reclamar a les administracions que aportin una subvenció més alta o més baixa en funció del grau de minusvalidesa de cada persona, ja que ara s’aporta la mateixa quantitat per a tothom i això fa que els centres especials de treball només contractin persones amb una discapacitat física poc important.

La jornada sobre turisme responsable la va inaugurar el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

spot_img

El + Vist