12.7 C
Lloret de Mar

L’alumnat de la Immaculada Concepció es vesteix d’indià per estudiar el passat de Lloret

A través del Crèdit de Síntesi, han elaborat diferents vídeos en què ells mateixos es posaven a la pell d'aquells veïns que fa més d'un segle van anar a Amèrica per fer riquesa.

Els alumnes vestits d¡indians (Immaculada Concepció)
Els alumnes vestits d¡indians (Immaculada Concepció)

Darreres Notícies

Els alumnes de 3r d’ESO del col·legi Immaculada Concepció han estudiat la història dels indians posant-se a la seva pròpia pell. Des del centre, han dedicat el crèdit de síntesi a aquesta part tan destacada de la història de Lloret.

servicios profesionales jimenez

Dividits en grups de treball, han recreat diferents històries protagonitzades per aquells veïns de Lloret que, a finals del segle XIX i principis del XX, van anar a buscar riquesa a Amèrica. De fet, aquí a la vila se’ls anomena americanos.

Una de les professores responsables, Mercè Comulada, explica que van creure que era una manera molt interessant de donar a conèixer una part tan important de la història de Lloret.

“Vam voler fer una part més lúdica, però cultural sobretot d’aprenentatge, d’aquesta cultura tan important dels indians que hi ha a Lloret i fer-ho des del punt de vista creatiu i imaginatiu per part seva”

Mercè Comulada

Els alumnes han elaborat uns vídeos on apareixen ells mateixos vestits d’indians. Des de la ràdio hem parlat amb representants de dos dels grups de treball. Són Arshia Kalra, Francesc Gironès, Gabriel Giorgi, Gonzalo García i Gorka Palacín.

Alumnes de 3r d'ESO de la Immaculada Concepció
Alumnes de 3r d’ESO de la Immaculada Concepció

Ells mateixos han explicat els dos arguments dels seus vídeos. Un, el protagonista un noi d’una família pobre de pescadors, que va amb un amic a buscar riquesa a Amèrica i aconsegueix tornar enriquit, però l’amic mor pel camí.

L’altre, explica la historia d’un indià que passeja amb la dona amb qui es vol casar, però recorda el seu primer amor i, al final, mor sense haver-li confessat que l’estimava. Aquestes i altres històries són l’argument dels vídeos presentats per l’alumnat.

Els alumnes es van organitzar bé per elaborar els seus vídeos i en fan una valoració molt positiva, tant perquè el resultat els agrada com perquè han pogut conèixer millor el seu municipi.

Des del centre asseguren que guardaran bé aquest material per poder ensenyar a futures promocions. Qui vulgui fer-ne un tastet, pot trobar-ne algun a l’Instagram de la Immaculada Concepció.

spot_img

El + Vist