7.4 C
Lloret de Mar

L’any passat supera el 2019 en visitants de turisme esportiu

La gerent de Lloret Turisme, Eli Keegan, afirma que "és una alegria que aquest producte tan estratègic i desestacionalitzador es recuperi i augmenti les xifres de la prepandèmia".

Una imatge del MIC 2022, al Camp Municipal de Lloret (MIC).
Una imatge del MIC 2022, al Camp Municipal de Lloret (MIC).

Darreres Notícies

L’any 2022 ha estat millor que el 2019 pel que fa al turisme esportiu. En concret, el creixement de visitants relacionats amb l’activitat esportiva ha estat d’un 6,4%més en relació al 2019, l’últim any abans de la pandèmia. És un fet que es valora de manera molt positiva des de la destinació i que mostra la recuperació d’aquest sector.

servicios profesionales jimenez

Especialment, els esdeveniments esportius han tingut un impacte més elevat que les estades per entrenaments. En total, han estat més de 36.000 persones les que han passat per Lloret de Mar en relació a aquests esdeveniments. La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, afirma que “és una alegria que aquest producte tan estratègic i desestacionalitzador es recuperi i augmenti les xifres de la prepandèmia”.

Tot i que el 2022 va començar encara amb algunes restriccions en el mon de l’esport, la Setmana Santa va ser clau amb la recuperació del MIC de futbol, amb presència d’equips internacionals.

També es considera que va ser molt important l’organització de la Copa Afia, la competició més important del mon en categoria de futbol sènior. Es va celebrar a finals de maig, amb un miler de participants i repetirà aquest 2023 a Lloret de Mar.

Entre totes les modalitats, Elizabeth Keegan assenyala “el futbol i la natació acaben liderant aquest podi de disciplines esportives que arriben a casa nostra” on arrosseguen més gent.

De cara al 2023, ja hi ha un calendari d’esdeveniments definit i les previsions son molt bones. La primera gran cita arribarà aquest pròxim mes de febrer, amb la disputa de la desena edició del Rally de Lloret, que farà que establiments hotelers de referència obrin les seves portes.

Lloret de Mar és la destinació de Catalunya certificada de manera oficial en més modalitats esportives per l’Agència Catalana de Turisme: futbol, natació, esports col·lectius, triatló i atletisme.

spot_img

El + Vist