25 C
Lloret de Mar
L'aparcament dissuasiu (Ajuntament de Lloret)

L’aparcament dissuasiu és, finalment, gratuït i ja està obert

A partir de dissabte, inclourà un viatge amb el bus urbà fins a la terminal d'autobusos. Alguns grups de l'oposició critiquen que sigui gratuït.

L'aparcament dissuasiu (Ajuntament de Lloret)

Darreres Notícies

L’aparcament dissuasiu de davant de la caserna de la Policia Local finalment és gratuït. A més, es podrà fer un viatge gratuït amb el bus urbà per acostar-se al centre.

De moment, el pàrquing ja ha obert les portes i a partir d’aquest dissabte, 2 de juliol, s’entregarà el tiquet de bus. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, explica que estarà vigilat les 24 hores.  

“Un aparcament que estarà vigilat les 24 hores i això dona seguretat i la facilitat de poder aparcar en lloc d’estar donant voltes pel centre buscant aparcament quan arribi la part alta de la temporada”

Cristian Fernández

El bus urbà passa cada mitja hora per la parada de davant del centre comercial Porta Lloret, entre les set del matí i les nou del vespre.

Tots els grups municipals veuen amb bons ulls que s’hagi buscat una solució a la gran problemàtica d’aparcament a Lloret, sobretot tenint en compte l’increment de turismes que arriben a la població arran de la pandèmia. Tot i així, hi ha crítiques, com ara el fet que sigui gratuït o bé que no té prou capacitat per a tots els vehicles que vindran.

El portaveu de Junts per Lloret, Jordi Sais, assegura que la solució que han trobat és la més bona que tenien sobre la taula i confia en què serà suficient per donar cabuda a tots els visitants. Tot i així, si cal buscaran noves alternatives.

“Esperem que aquest espai sigui suficient i, si no, ens veurem obligats a buscar un espai molt més gran, però entenem que inicialment, amb la superfície actual, es pot tenir l’espai suficient”

Jordi Sais

També des de l’equip de govern, el portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, insisteix en què la proposta és el resultat d’una forta deliberació que ha durat mesos.

“Ho hem valorat i la conclusió final ha estat que la millor opció és que fos gratuït i ha estat fruït d’un procés de deliberació amb pros i contres”

Jordi Orobitg

Des de l’oposició, Ciutadans creu que no serà suficient per a tota la demanda que hi haurà i, a més, considera que està molt allunyat del centre i que la solució de la línia de transport urbà no és bona. Per això la formació va presentar una moció per demanar que s’habilités un servei de bus llançadora per acostar els usuaris al centre.

“Està allunyat i mal comunicat i connectar-lo amb la línia del bus urbà ens sembla que no és el correcte, creiem que caldria un autobús llançadora”

Jordi Hernández

La moció, però, no va ser aprovada. El portaveu del grup, Jordi Hernández, critica que l’argument del govern sigui econòmic, quan estan obrint l’aparcament de manera gratuïta.

Miguel Gracia, de Lloret en Comú, considera que la solució és bona, però creu que és un error que sigui gratuït.

“No estem d’acord en què sigui un aparcament gratuït i també veiem que està massa lluny del centre neuràlgic de Lloret”

Miguel Gracia

Des del PSC, el portaveu, Francisco Pastor, critica que el Govern vagi improvisant mesures.

“Serà positiu perquè fa molt temps que es reclama, però no deixa de ser una actuació més improvisada d’aquest govern, que es nega a dir quin és el seu pla de mobilitat”

Francisco Pastor

Finalment, Lluïsa Baltrons, de Força Lloret, és prudent i, tot i que creu que la proposta és bona, creu que caldrà estar atents a la resposta que tingui.

“A nosaltres ens agrada que s’hagi trobat aquest espai, però considerem que aquest servei no és suficient i l’autobús de línia compta amb poca capacitat i una freqüència insuficient”

Lluïsa Baltrons

L’aparcament ja està obert. Com diem, és gratuït per als turismes, mentre que els autocars hauran de pagar el que estableix l’ordenança fiscal.

spot_img

El + Vist