7.2 C
Lloret de Mar

L’Arxiu Municipal recordarà Agustí Maria Vilà i Galí a la presentació del Sesmond

La presentació del butlletí es farà dijous, a les vuit del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament.

Agustí Maria Vilà i Galí
Agustí Maria Vilà i Galí

Darreres Notícies

Agustí Maria Vilà i Galí, mort el passat 9 de març als 92 anys, serà recordat aquest dijous a la presentació del nou butlletí Sesmond. L’arxiver municipal, Joaquim Daban, ha destacat la implicació de Vilà i Galí amb l’equipament des que va obrir les portes. Tot i així, Daban ha aclarit que, per manca de temps, en el número 14 del Sesmond només s’hi inclourà un article del lloretenc, titulat Els raïms jaqués i la fil•loxera a Lloret de Mar; però la idea de l’arxiu és dedicar-li més atenció al proper número.

servicios profesionales jimenez

L’arxiver municipal ha assegurat que Vilà i Galí deixa un llegat molt important per a Lloret, per dos motius. D’una banda, per la difusió que va fer de la història local al llarg de la seva vida, amb obres destacades com “La Marina Mercant”, “La indústria surotapera lloretenca” o “L’esglési parroquial de Sant Romà”. I, d’altra banda, per la protecció del patrimoni documental del municipi. Per exemple, per la tasca que va fer com a president de la Confraria de Sant Elm per digitalitzar i microfilmar els llibres sagramentals de la parròquia.

Joaquim Daban també ha volgut agrair que Agustí Maria Vilà i Galí va donar el seu ampli fons documental a l’arxiu el 2004.

A banda de l’article de Vilà i Galí, aquesta edició del butlletí també compta amb textos de l’arxiver municipal, i de lloretencs com Rafel Roig, Ana Peña i Lluís Frigola. La presentació del butlletí es farà dijous, a les vuit del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist