27.2 C
Lloret de Mar
L'escola Esteve Carles, aquest matí

Les escoles i instituts han tornat presencialment, després de les festes de Nadal

Això sí, hi ha una novetat important: a diferència del trimestre passat, a partir d’ara els alumnes d’infantil i primària no hauran de fer quarantena si només hi ha un cas de covid a l’aula.

L'escola Esteve Carles, aquest matí

Darreres Notícies

Avui han tornat a obrir les escoles i instituts de manera presencial. El govern espanyol i totes les comunitats autònomes coincideixen en què la presencialitat a les aules és la millor opció.

Això sí, hi ha una novetat important: a diferència del trimestre passat, a partir d’ara els alumnes d’infantil i primària no hauran de fer quarantena si només hi ha un cas de covid a l’aula.

De fet, només n’hauran de fer si es detecten cinc positius o més, en un període de set dies. Menys de cinc casos, en canvi, es consideraran esporàdics i, tret dels estudiants malalts, la resta continuarà amb l’activitat presencial. Ho ha confirmat el regidor d’Educació Albert Ferrández.

“Tant a les llars d’infants com a les escoles, qualsevol grup on hagi sortit un positiu, continuarà anant-hi i ningú farà quarantena”

Albert Ferrández

Malgrat que no es confinaran, els alumnes de les classes on hi hagi algun positiu sí que s’hauran de fer un test d’antígens. Els de les llars d’infants, hauran d’esperar la trucada del CAP, però els de les escoles hauran de dirigir-se a alguna de les farmàcies habilitades.

“En el cas de les escoles, la diferència és que ara ja ningú no es posarà en contacte amb ells, sinó que podran anar a una farmàcia autoritzada a fer-se un test gratuïtament”

Albert Ferrández

A Lloret, les farmàcies autoritzades són la Sílvia Cànovas (carrer Sant Pere), Esteve Fàbregas (avinguda de Vidreres), Morera Pons (avinguda Josep Pla), Mireia Martínez Surís (carrer Sant Pere), Elvira Tallada (avinguda Catalunya), Montserrat Tallada (avinguda Just Marlés) i Lourdes Vázquez (carrer Emili Martínez Passapera).

A Secundària, Batxillerat, Formació Professional i les escoles d’educació especial, se seguirà com fins ara, és a dir, tant l’alumnat com el professorat que estigui immunitzat –que tingui la pauta de vacunació completa o que hagi passat la covid els últims noranta dies– no caldrà que es confinin, mentre que els no vacunats hauran de quedar-se a casa i parlar amb el CAP per saber si s’han de fer una PCR.

Pel que fa a la resta de mesures, seguiran com fins ara: l’ús de mascareta, la ventilació periòdicament, l’ús de gel hidroalcohòlic i la separació de grups bombolla.

Tot i la unanimitat perquè el retorn sigui presencial, des dels sindicats de l’ensenyament auguren un retorn a les aules caòtic i reclamen més mesures de seguretat. A més, molts alumnes o professors no han pogut incorporar-se avui mateix a les classes perquè estan infectats o en quarantena.

El departament d’Educació, però, ja ha anunciat que, com a mesura excepcional, des d’avui i durant les properes setmanes cobrirà les baixes del professorat amb la màxima celeritat, és a dir, el dia després de rebre la comunicació.

spot_img

El + Vist