13.6 C
Lloret de Mar
La frase guanyadora del concurs d'enguany

Les frases del 25N lluitaran contra la violència masclista de forma permanent a Lloret

“La llibertat no té gènere”, “Tornaré a viure sense tu”, “El silenci també mata”, “Ni un cop més”. Aquests i altres lemes es pintaran en diferents punts del municipi.

La frase guanyadora del concurs d'enguany

Darreres Notícies

“La llibertat no té gènere”, “Tornaré a viure sense tu”, “El silenci també mata”, “Ni un cop més”. Aquestes i moltes altres frases lluitaran a Lloret de manera permanent. La idea és pintar en diferents punts del municipi els eslògans guanyadors i finalistes del concurs que organitza cada any l’Aurora per commemorar el 25N. Així es va aprovar per unanimitat en l’últim ple, arran d’una moció de Lloret en Comú.

Els comuns, amb el suport del PSC i Força Lloret, van demanar al ple que donés suport al Dia Internacional per a l’eradicació de les violències masclistes. La regidora dels comuns, Stella González, va posar de relleu que arran de la pandèmia s’ha agreujat “la situació de vulnerabilitat de moltes dones”.

Ple telemàtic octubre 2020
Un moment del ple d’aquest dilluns (NRLL)

Lloret en Comú va decidir presentar aquesta moció al ple perquè encara cal fer molta feina per trencar amb la societat patriarcal en què vivim, la qual “perpetua la violència“. La regidora va afegir que el masclisme no només afecta a les dones, sinó també als homes a qui “ataca i els al·ludeix”.

Un dels aspectes més destacats que suposarà haver aprovat la moció és que les frases del certamen de l’Aurora es pintaran en diferents llocs del municipi per conscienciar la ciutadania. La proposta inicial era pintar-les en passos de vianants, però la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, explica que ho han ampliat a diferents llocs de la vila com parets o façanes.

Les membres de lAurora i leslogan de lany passat
La guanyadora del concurs de l’any passat, amb la regidora d’Igualtat i les membres de l’Aurora.

Jennifer Pérez va voler posar èmfasi en què des de la regidoria d’Igualtat es rebutja “qualsevol tipus de violència” i discriminació vers la dona o qualsevol altre col·lectiu vulnerable. Parla de “tolerància zero” al respecte.

Pel que fa a la violència masclista en concret, a Lloret hi ha un protocol d’actuació “necessari” per poder donar una resposta amb celeritat en cas que una dona ho necessiti. A més, les dones que pateixen violència masclista poden optar a un pis de seguretat a Lloret o en un altre municipi per poder viure separades dels seus agressors.

A Lloret de Mar, per atendre les problemàtiques de les dones hi ha el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona), que aquest any ha fet gairebé 500 atencions d’índole diversa. 

spot_img

El + Vist