25.9 C
Lloret de Mar
Nenes del CF Lloret en un entrenament

Les jugadores de futbol podran inscriure’s en qualsevol equip masculí d’àmbit territorial

S'elimina el topall que hi havia fins ara, en què una noia només podia jugar en equips masculins fins arribar a la categoria cadet

Nenes del CF Lloret en un entrenament

Darreres Notícies

Qualsevol jugadora de futbol podrà, a partir d’ara, inscriure’s en un equip masculí. És una de les novetats més destacades que es van anunciar aquest dilluns en l’Assemblea de la Federació Catalana de Futbol, que ha qualificat la mesura de “pas endavant per a la igualtat total entre el futbol maculí i el femení”.

D’aquesta manera, l’ens federatiu elimina el topall que hi havia fins ara, en què una noia només podia jugar en equips masculins fins arribar a la categoria cadet, en què se li demanava unir-se a un equip femení si volia seguir jugant. Ara, les jugadores podran inscriure’s en qualsevol equip masculí que correspongui a la seva categoria d’edat i que sigui d’àmbit territorial. Serà fins a la Primera Catalana en futbol amateur, i fins a Preferent Juvenil en futbol base.

assemblea 1
L’Assemblea de la FCF, a la Ciutat Esportiva de Blanes.

La proposta va ser aprovada per la gran majoria dels clubs que van assistir a l’Assemblea de la Federació Catalana de Futbol, celebrada aquest dilluns al vespre a la Ciutat Esportiva de Blanes. La cita, en què es va reconèixer al Club de Futbol Lloret amb motiu del seu Centenari, va servir per aprovar diverses modificacions del reglament i el pla de competicions proposades per la junta que tornarà a encapçalar durant els pròxims quatre anys Joan Soteras, guanyador de les eleccions a la presidència de l’ens federatiu, celebrades setmanes enrere.

Entre les novetats aprovades, també n’hi ha una de destacada, que podria afectar al Club de Futbol Lloret en dos anys. La temporada 2023/2024 hi haurà una nova divisió, la Superlliga, que serà una nova categoria que se situarà entre la Tercera RFEF i la Primera Catalana, on hi competeix actualment l’entitat lloretenca.

spot_img

El + Vist