7.3 C
Lloret de Mar

Les notícies destacades de l’any a Lloret de Mar

El 2022 està marcat per una bona temporada turística, l'acollida de refugiats d'Ucraïna, l'informe desvaforable que desaconsella anul·lar les multes del radar, el no a l'autopista i l'anunci que el Castell de Lloret s'obrirà al públic.

Concentració en contra de la guerra d'Ucraïna, el passat mes de març a Lloret.
Concentració en contra de la guerra d'Ucraïna, el passat mes de març a Lloret.

Darreres Notícies

Queden un parell de dies per esgotar el 2022. Informativament parlant tanquem un any intens a Lloret de Mar. Si fem un resum de les notícies més destacades, hem de parlar d’entrada d’una temporada turística bona, especialment comparada amb els anys de pandèmia, en què s’han recuperat mercats i visitants.

servicios profesionales jimenez

Si mirem a principis d’any, amb la guerra a Ucraïna, Lloret es va bolcar en acollir els refugiats. I ens vam convertir en un dels municipis amb més persones desplaçades, engegant diferents serveis d’atenció, d’inscripció a les escoles i d’acolliment en els anomenats hotel-refugi. De 800 ciutadans ucraïnesos empadronats, hem passat a 2.300 a data d’avui, segons destaca l’alcalde Jaume Dulsat.

En la recta final de l’any, ens han presentat el projecte del Castell de Lloret, que permetrà obrir les portes d’una de les icones del municipi. Un edifici que ha estat tancat des que es va construir, i ara acollirà un museu sobre el canvi climàtic.

Més coses: recentment hem sabut que es farà una rotonda al lloc de l’excalextric, un amfiteatre als jardins de Santa Clotilde o bé el carril-bus fins a Blanes.

Aquest 2022 hem conegut l’informe desfavorable de la Generalitat, que desaconsella anul·lar les multes del radar. També s’ha anul·lat el projecte del ramal de l’autopista fins a Lloret.

Un gos a la platja de Lloret
Un gos a la platja de Lloret

Igualment, aquest any s’han obert dos trams de la platja gran per a gossos, o bé s’edificaran 68 pisos de protecció oficial a Fenals. En l’àmbit de la política, Jaume Dulsat ha anunciat que no repeteix com a alcaldable en les eleccions del 2023.

De cara a l’any vinent, l’alcalde desitja que “Lloret segueixi bategant com a ciutat dinàmica, compromesa, on passen coses, amb una qualitat de vida alta i que acabi la guerra d’Ucraïna, perquè tots els conciutadans visquin en pau”. El 2023 ve marcat, a més de les eleccions municipals, per la celebració de la Capital de la Cultura Catalana a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist