Els hotels de Lloret de Mar tenen cada cop més cura del menjar que serveixen als clients. Intenten oferir productes de qualitat i proximitat, sense deixar de banda les seves preferències en funció del mercat d’origen. A més d’anar especialment en compte amb les al·lèrgies o intoleràncies, que cada cop n’hi ha més, o la tendència a reduir les quantitats per evitar el malbaratament alimentari.
De fet, ben aviat entrarà en vigor una nova llei contra aquest malbaratament. Exigirà a les grans empreses que intervenen en la cadena alimentària que deixin de llençar producte. Aquestes hauran de tenir plans de prevenció per evitar el malbaratament, i això inclourà també la donació a entitats socials.
Avui ens volem fixar com gestionen les cuines i l’alimentació en tres hotels de Lloret. En el cas de la cadena Evenia té 4 establiments a la destinació i prop de 800 habitacions. Quan estan en plena temporada, compren 350 kilos de patates al dia o un centenar de barres de pa. Carles Fàbregas, el xef executiu, explica que han reduït els fregits per als infants i que treballen perquè el client tingui “experiència amb productes de la terra”.
En el cas de l’hotel Acapulco, amb 198 habitacions, el director Damià Font destaca que “en plena ocupació tenim 22 nacionalitats diferents i un bufet amb 60 referències, potenciem el ‘show cooking‘, el fet de cuinar a davant del client i és un èxit”.
L’hotel Anabel, de 233 habitacions, és un establiment pioner en el tractament de les al·lèrgies dels clients. Al 2018 va ser el primera Lloret en obtenir el certificat de l’Associació de Celíacs de Catalunya. Mariona Planesas, adjunta de direcció, explica que l’origen és una situació personal -les seves dues filles són celíaques i 15 anys enrere “era complicat sortir de casa” i que ara compta amb una carta de qualitat de menjar sense gluten. Un camí que han seguit la majoria d’establiments a Lloret.
Aquests tres hotels de Lloret compten amb uns quants distintius de cuina, com el de Sense Gluten, Little Foodies (que atorga Lloret Turisme i la fundació Alícia sobre menjar saludable per a famílies) i, en el cas d’Evenia i Acapulco, el d’alimentació mediterrània AMED de l’Agència de Salut Pública.
Tot plegat prové del podcast ‘Darrere del Taulell’, de Lloret Turisme i Nova Ràdio Lloret. Recupera’l aquí.