22.4 C
Lloret de Mar
El pessebre de Diego Vallejo (NRLL)

L’Església torna a acollir dos pessebres dins de la Ruta Pessebrista

De cara a aquesta nit, la missa del gall es farà a les 19 hores i no a mitjanit com és habitual. També hi haurà missa demà a les 11 i a les 19 hores.

El pessebre de Diego Vallejo (NRLL)

Darreres Notícies

Un any més, l’església de Sant Romà acull dos dels pessebres que es poden visitar dins de la Ruta Pessebrista de Lloret de Mar. Mossèn Martirià Brugada ha explicat que la creació més grossa va a càrrec de Diego Vallejo, amb la col·laboració d’Amèlia Albertí, Jesús Terradas i Antonio Melero. “És un pessebre tradicional i monumental“, assegura el mossèn. L’altre pessebre és el que fa l’esplai Bimbirimboines, que “és més infantil“.

El pessebre de Bimbirimboines (NRLL)
El pessebre de Bimbirimboines (NRLL)

Mossèn Martirià també ha explicat que, per les restriccions de la Covid-19, aquest any no es podrà celebrar en l’horari en què es fa habitualment la que popularment es coneix com a missa del gall, que commemora el Naixement de Jesús. Tot i així, el mossèn ha explicat que, tal com marca el missal, es faran les misses de la Nit de Nadal, o vigília de Nadal, i la del Dia de Nadal. Això sí, la d’avui a la nit es farà a les set. Demà hi haurà missa a les onze del matí i a les set de la tarda.

El consell parroquial de Lloret ja va decidir fa un parell de mesos que no es faria la missa la mitjanit de Nadal, atesa la situació de pandèmia.

L’origen de la missa del gall s’atribueix a una faula que afirma que va ser aquest animal el primer que va presenciar el naixement de Jesús i que ho va anunciar a tothom. Per això, antigament, el cant del gall donava inici a la missa.

També s’especula que aquesta denominació podria provenir del fet que antigament a les esglésies s’alliberaven ocells per celebrar el naixement de Jesús, tot i que encara més antigament el que es feia era sacrificis de galls, l’au que representa el Sol, tant pel color de la seva cresta com perquè és l’animal que canta quan surt el Sol.

spot_img

El + Vist