30.1 C
Lloret de Mar
Imatge antiga de l'Hotel Samba

L’Hotel Samba celebra el seu 50è aniversari

L’establiment ha preparat diferents actes per homenatjar tots els col·laboradors com, per exemple, un sopar de gala.

Imatge antiga de l'Hotel Samba

Darreres Notícies

L’Hotel Samba celebra el 50è aniversari. L’establiment impulsa diferents esdeveniments per homenatjar tots els col·laboradors que ha tingut durant aquestes cinc dècades. L’acte principal serà un sopar de gala, que es farà al setembre.

L’hotel el va construir, a principis dels anys 70, en ple boom turístic, Josep Maria Palacín i Cònsul, que va comptar amb la col·laboració d’altres socis. La inauguració es va fer el 22 de maig de 1972 i els primers hostes van ser els aficionats de l’equip de futbol Glasgow Rangers, que van guanyar la final de la Recopa d’Europa al Camp Nou.

Jordi Palacín a l’entrada de l’Hotel Samba.

El relleu el va agafar el fill d’en Josep Maria, Jordi Palacín i Grau, que recorda que, en els inicis, l’hotel estava situat als afores del poble, mentre que avui en dia ha quedat completament integrat al municipi.

“Van veure una muntanyeta allà a fora i van animar-se per construir el Samba, als afores totalment de Lloret, després del Samba tot eren camps i ara està al mig del poble”

Jordi Palacín

Als anys 90, Jordi Palacín es va convertir en el director de l’Hotel Samba i, entre altres projectes, la seva gestió es destaca per l’aposta pel medi ambient i el desenvolupament sostenible.

“Al principi, deien que estàvem sonats, la gent no ho entenia, però vam decidir intentar optimitzar els recursos energètics”

Joan Palacín

En aquest sentit, el 1998, l’hotel va aconseguir el Certificat Mediambiental ISO 14001 i la verificació normativa europea EMAS. Va ser el primer hotel de l’Estat i d’Europa que va obtenir les dues certificacions, a les quals es va sumar el Distintiu de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.

Estat actual de l’Hotel Samba.

El 2004, Jordi Palacín va prendre el relleu de la gerència i va ampliar l’empresa amb l’Hotel Surf Mar de Fenals. Recentment, el seu fill, Pau Palacín i Maresma, s’ha convertit en el nou director de l’Hotel Samba.

spot_img

El + Vist