Dissabte, 27 febrer 2021
9.5 C
Lloret de Mar

Lloret comença el camí per convertir-se en una destinació pionera en cuina saludable

El projecte, de la mà de la Fundació Alícia, incidirà en una primera fase en les al·lèrgies i les intoleràncies, i després en la cuina tradicional.

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Lloret de Mar comença el camí per convertir-se en una destinació pionera en cuina saludable, i ho fa de la mà de tot un referent: la Fundació Alícia. El projecte, que treballa amb un termini de cinc anys, incidirà en una primera fase en les al·lèrgies i les intoleràncies, i després en la cuina tradicional.

La iniciativa la du a terme l’Ajuntament, a través de Lloret Turisme, amb la implicació dels gremis d’hostaleria i restauració. Plegats volen que el màxim nombre d’establiments de la destinació aconsegueixin el Distintiu d’Alimentació Mediterrània, amb formació de personal i nous processos de cuina. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, subratlla que la destinació és coneguda arreu però que encara han de posicionar la gastronomia local.

La fundació Alícia, que ha desenvolupat un pla per impulsar la gastronomia lloretenca, assenyala que cada cop hi ha més demanda per menjar de manera saludable, tal com apunta Toni Massanés, director general de la fundació.

Tant els restauradors com els hotelers veuen amb bons ulls aquesta transformació de la gastronomia lloretenca. Al municipi hi ha uns 500 establiments, entre restaurants, bars i cafeteries, i la idea és interessar el sector en rebre formació en aquest sentit. Un exemple és poder atendre una persona al·lèrgica sense cap complicació.

En el cas concret dels hotels, de les 29.000 places que hi ha a Lloret, de moment unes 12.000 ja han manifestat la voluntat de participar en aquest programa amb què Lloret vol constituir-se com la primera gran destinació especialitzada en l’àmbit de la cuina de la salut.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.