29.6 C
Lloret de Mar
Vista panoràmica de Lloret (Fotocasa)

Lloret crea una nova taxa per prevenir incendis forestals

Es va aprovar en el darrer ple i l’hauran de pagar els propietaris de parcel·les d’urbanitzacions i nuclis aïllats obligats a fer la franja perimetral de protecció contra incendis.

Vista panoràmica de Lloret (Fotocasa)

Darreres Notícies

Lloret de Mar compta amb una nova taxa per prevenir incendis forestals. Es va aprovar en el darrer ple i l’hauran de pagar els propietaris de parcel·les d’urbanitzacions i nuclis aïllats obligats a fer la franja perimetral de protecció contra incendis.

Amb la inclusió d’aquesta nova taxa -que és de 21,60 euros per parcel·la- els treballs els farà l’Ajuntament, sempre i quan els propietaris no diguin el contrari abans del 31 de desembre d’aquest 2021.

Accés a la urbanització Serra Brava
Accés a la urbanització Serra Brava

Jordi Orobitg, regidor de Gestió Forestal, assenyala que s’ha creat aquesta nova taxa per “una necessitat bàsica en un municipi amb una 40a d’urbanitzacions i una elevada massa forestal”.

Fins ara el consistori mirava de signar un conveni amb les urbanitzacions, que avançaven els diners. Aleshores, l’Ajuntament tramitava les subvencions i feia la licitació i l’execució dels treballs. Tots aquests tràmits feien que s’anés amb retard i les franges perimetrals s’havien d’acabar fent a l’estiu, quan la llei ja no ho permetia i hi havia un risc elevat d’incendi.

Amb la nova taxa, que es troba en exposició pública i ha d’entrar en vigor durant aquest any, la voluntat és que l’Ajuntament faci la feina i ho cobri així als propietaris de les parcel·les, tant si són particulars com entitats de conservació (urbanitzacions). Les tasques –que ara mateix s’estan negociant- les farà de forma externalitzada l’Agrupació de Defensa Forestal.

spot_img

El + Vist