4.2 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar aprova de manera inicial el Codi Ètic i de Bon Govern de l’Ajuntament

El document ha de servir perquè els polítics i els alts càrrecs del consistori actuïn d'acord amb la Llei de Transparència.

Ajuntament de Lloret
Ajuntament de Lloret

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha aprovat de manera inicial el Codi Ètic i de Bon Govern de l’Ajuntament. És un document que ha de servir perquè els polítics i els alts càrrecs de l’Ajuntament actuïn d’acord amb el que marca la Llei de Transparència. Ho ha exposat el regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais.

servicios profesionales jimenez

El document marca les pautes a seguir, per exemple, quan es rep un regal o quan s’han de prendre decisions d’aspectes relacionats amb alguna persona propera. Segons el regidor, l’aprovació d’aquest codi és l’últim tràmit perquè l’Ajuntament ofereixi la màxima transparència i s’adapti al màxim a la Llei de Transparència a l’administració pública. El codi també preveu que es creï una comissió ètica que avaluï que es compleixin tots els bons comportaments.

El codi ja es va treballar en el mandat anterior i es van presentar diferents esborranys en els anys 2017 i 2018. En el ple d’aquest dilluns es va aprovar de manera inicial, amb el suport de tots els grups excepte ERC i Lloret En Comú, i ara s’ha obert un termini d’al·legacions.

L’únic grup de l’oposició que va presentar esmenes al text va ser Lloret En Comú. Com que no hi havia temps material per estudiar-les des de Serveis Jurídics, passaran a ser al·legacions, que s’incorporarien al document si així es decideix en el proper ple.

spot_img

El + Vist