10.3 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar és el municipi gironí amb menor renda familiar bruta el 2012

A banda de Lloret, la comarca de la Selva també se situa a la cua en matèria d’ingressos per habitant, amb una mitjana de 13.000 euros per habitant.

IDESCAT
IDESCAT

Darreres Notícies

Lloret de Mar és el municipi gironí amb menor renda familiar bruta el 2012. Així ho posa de manifest un estudi elaborat per l’Institut d’Estadística de Catalunya  (Idescat) que s’ha fet públic ara.

servicios profesionales jimenez

La destinació presenta uns ingressos inferiors al 30% de la mitjana catalana amb, només, 10.600 euros per habitant. La subdirectora de Producció de l’Idescat, Cristina Rovira, ha argumentat que hi ha diferents factors que influeixen en la situació de Lloret. També cal tenir en compte, segons Rovira, l’evolució dels afiliats a la Seguretat Social segons residència, que a Lloret ha estat molt menor que a la mitjana dels municipis tant gironins com catalans.

Un altre aspecte a remarcar és que la remuneració d’assalariats és la principal font d’ingressos de les famílies i a Lloret representen el 60% del total dels principals ingressos, xifra una mica superior a la del conjunt de Catalunya, que és del 58’8%. Les rendes procedents d’activitats empresarials i professionals també han estat superiors a la mitjana de Catalunya, mentre que les prestacions socials representen només prop d’un 3% menys que a la resta de Catalunya.

L’Idescat utilitza moltes dades diferents per calcular la renda per càpita. Aquesta dada, que es calcula cada any, permet complementar la valoració del PIB a l’hora de definir quina és la situació econòmica real de Catalunya i els seus municipis.

A banda de Lloret, la comarca de la Selva també se situa a la cua en matèria d’ingressos per habitant, amb una mitjana de 13.000 euros per habitant. Només els municipis de Caldes de Malavella i Sils se situen per sobre d’aquest llindar amb poc més de 16.000 euros per habitant.

spot_img

El + Vist