8.2 C
Blanes
Estofat popular, ahir a la plaça del Pi

Lloret de Mar gaudeix amb intensitat de la diada de Santa Cristina

Totes les activitats van transcórrer amb normalitat, des de la processó, al matí, fins al ball de plaça, a la tarda.

Estofat popular, ahir a la plaça del Pi

Darreres Notícies

Emotiva, bonica i tradicional diada de Santa Cristina, aquest dimecres a Lloret de Mar, amb una jornada radiant i calorosa, tant al matí com a la tarda. Però les elevades temperatures no van fer ningú enrere, ja que tothom –veïns, obreres, balladors, autoritats i personalitats convidades- va voler participar aquest 24 de juliol, diada marcada en el calendari dels lloretencs.

Totes les activitats van transcórrer amb la normalitat esperada: des de la processó a primera hora del matí, com les regates s’Amorra Amorra, la missa, l’estofat multitudinari, i a la tarda, al Ball de Plaça. Les autoritats convidades al matí van ser, entre d’altres, Pere Vila, delegat del govern de Girona, que assenyala que “és una festa en què la gent està molt involucrada i això és important en una població turística com Lloret”. Vila va estar acompanyat, en tot moment, de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que explica que “és un dels dies més fantàstics de l’any i jo ho visc amb molta emoció i intensitat”.

Qui ha viscut la festa major de Santa Cristina per primera vegada ja estat Octavi Bono, director general de Turisme. Destaca que “no és només una festa major, és un moment molt especial de l’any pels lloretencs”. També ha gaudit per primer cop del 24 de juliol a Lloret David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme. Assenyala que “és una manera de demostrar que els municipis turístics tenen darrere unes tradicions que cal potenciar”. Altres autoritats convidades han estat els alcaldes de les poblacions veïnes de Blanes i Tossa de Mar, així com el president del consell comarcal de la Selva.

Pel que fa a les regates s’Amorra Amorra, la masculina l’ha guanyat el club de rem Santa Cristina, com ho porten fent als darrers anys, i la regata femenina l’ha guanyat Pescadors.

Qui no s’ha perdut la diada de Santa Cristina ha estat el lloretenc Toni Bach, que, acompanyat d’uns quants Castellers de Vilafranca, ha vogat i ha aixecat un pilar de 4 a l’entrada de l’ermita. Bach assenyala que “el dia de Santa Cristina és una jornada que jo m’estimo molt i intento compartir-la amb la gent de la colla”.

Després de la processó i la regata, els actes matinals de Santa Cristina han acabat amb l’estofat multitudinari, del qual se n’han servit més de 1.000 racions. Hem parlat amb un dels cuiners, que ens ha explicat que els ingredients són “carn de vedella, ceba, tomàquet, pastanaga, pèsols i patates”. A més, la diada ha comptat amb uns convidats molt especials: la família Schoch, formen part de l’Església de Santa Cristina de Ravensbürg, a Alemanya. També celebren el 24 de juliol. I aquest dimecres ho han viscut a Lloret de Mar, convidats per l’Obreria.

Els actes de la tarda s’han completat amb l’esperat Ball de Plaça. Les obreres Ariadna Béjar, Andrea Molina, Gemma De Mingo i Mireia David -molt ben acompanyades d’Aleix Fernández, Xavier Crespo, Àlex Giral i Tomàs Rodríguez– han acomplert la tradició i han trencat les almorratxes. Totes les activitats de la diada de Santa Cristina va transcórrer ahir amb total normalitat. La jornada del 24 de juliol es va tancar amb les sardanes de la cobla Bisbal Jove.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist