13.9 C
Lloret de Mar
Façana marítima i platja gran de Lloret.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

Façana marítima i platja gran de Lloret.

Darreres Notícies

Lloret de Mar fa una sessió de treball amb prop de 100 empresaris de la destinació. Ha estat aquest dilluns, en format de webinar, per tal d’explicar les línies de finançament provinents d’Europa per recuperar l’economia de la Covid-19 a les quals hi vol optar Lloret. Aquests fons europeus, anomenats Next Generation, estan dotats amb 750 milions d’euros, dels quals l’Estat espanyol en rebrà 150.

L’alcalde Dulsat assenyala que Lloret treballa per concórrer a una de les línies, a la qual s’hi ha presentat l’Estat espanyol. Té a veure amb destinacions madures, per tal de finançar “en clau de futur un projecte transformador relacionat amb aspectes com la sostenibilitat i la digitalització”.

“No demanen reformes a la via pública, ni arreglar un passeig o una rambla, volen projectes transformadors”

Jaume Dulsat

La sessió informativa ha comptat amb la participació de 96 empresaris i professionals del sector turístic, com els presidents dels diferents gremis. Al llarg de la jornada, s’han exposat els principals eixos del pla de recuperació, com són la transformació digital i ecològica, la cohesió territorial i social o bé la igualtat de gènere. A més, s’ha incidit en el paper clau que tenen les entitats locals i les destinacions madures com és el cas de Lloret. La trobada ha servit, a més, per posar en comú la manera de treballar del sector públic i el privat.

webinar 1
La webinar “La reconversió de Lloret de Mar a través dels Fons Europeus”.

El webinar “La reconversió de Lloret de Mar a través dels Fons Europeus” va anar a càrrec de l’alcalde Dulsat; Josep Maria Molist, president de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret; o Mark Hoddinott, Chief Real State Office de Melià Hotels Internacional, entre d’altres.

El passat gener Lloret es va adherir a un manifest sobre la transformació de destinacions madures. El van impulsar cadenes hoteleres com Melià, Iberostar i Riu, a més de dotze destinacions turístiques de referència, entre les quals hi ha Lloret.

spot_img

El + Vist