16.8 C
Blanes
La Platja Gran de Lloret (Òscar Gutiérrez).

Lloret de Mar, al costat de Melià, Iberostar i Riu per renovar destins pioners amb fons europeus

Les cadenes hoteleres treballen per presentar un projecte transversal, per poder optar als Fons Europeus de Recuperació.

La Platja Gran de Lloret (Òscar Gutiérrez).

Darreres Notícies

Els grups hotelers Melià, Iberostar i Riu presenten un projecte per impulsar la renovació i el reposicionament de destinacions turístiques madures com Lloret de Mar. Amb l’ajuda dels Fons Europeus de Recuperació, i a través d’una col·laboració de 43 entitats públiques i privades, volen avançar cap a un model més sostenible i competitiu de la indústria turística.

Les tres cadenes hoteleres han presentat una manifestació d’interès al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. La inversió proposada per les empreses participants arriba als 1.900 milions d’euros en els pròxims cinc anys. Es considera que les zones turístiques madures de l’Estat espanyol han perdut valor i, a més, a causa de la Covid-19 hi ha un risc imminent de fallida econòmica i social.

circo de las estrellas
Turistes, el juliol passat, a Lloret.

Es tracta d’una iniciativa que no es limita únicament al sector turístic i hoteler, sinó que engloba altres sectors com el comerç, l’oci, l’esport i la cultura. D’aquesta manera, es pretén actualitzar tots els serveis que consumeixen els visitants en els seus viatges, per tal de promoure la desestacionalització del turisme, la segmentació més diversa i equilibrada dels clients i la convivència entre turistes i residents.

Per tot plegat, la iniciativa d’aquestes cadenes hoteleres està demanant suport al sector privat i públic. En aquest sentit, li fan costat Lloret Turisme, el Gremi d’Hostaleria i la Mesa Empresarial de Lloret.

Eli Keegan, gerent de Lloret Turisme, assenyala que ara mateix estan en la fase de preparació del projecte “per estar a punt” quan es pugui optar als fons europeus.

El president del gremi d’hostaleria, Enric Dotras, destaca que “destinacions pioneres com Lloret fa anys que ens estem renovant” i ara amb la crisi de la Covid “hem d’aprofitar les ajudes per fer un salt endavant”.

El macroprojecte de regeneració de zones madures afectaria 12 destinacions espanyoles tradicionalment dependents del turisme, entre les quals s’inclou Lloret de Mar. La resta són Magaluf i Platja de Palma, a Mallorca; Arona i Adeje, a Tenerife; Benidorm, a Alacant; Puerto de la Cruz, a Tenerife; San Bartolomé de Tirajana, a Las Palmas; Sant Antoni de Portmany, a Eivissa; Costa Calma, a Fuerteventura; Teguise, a Lanzarote; i Torremolinos, a Màlaga.

Es calcula que, tot i la situació, aquestes destinacions són responsables de prop d’una quarta part del volum de turisme a Espanya, amb una contribució directe l’any 2019 del 12,7% del PIB nacional.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist