10.5 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar inicia avui les obres d’adequació de les platges de Lloret i Fenals

Es preveu que pel 15 de juny estiguin en funcionament la totalitat dels serveis a la sorra.

Les màquines, treballant a la sorra
Les màquines, treballant a la sorra

Darreres Notícies

Avui s’inicien els treballs d’adequació i posada a punt de les platges de Lloret de Mar. Amb l’entrada de la Fase 2 de desescalada, que permetrà que la ciutadania pugui anar a les platges, també entra en funcionament el servei de socorrisme.

servicios profesionales jimenez

Segons fonts municipals, de forma progressiva s’aniran instal·lant tots els serveis habituals de la platja, amb la previsió que el 15 de juny estiguin operatius en la seva totalitat. La finalitat és que estiguin a punt per a la possible entrada en la Fase 3, que suposarà una major llibertat de moviments entre les diferents regions sanitàries.

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, explica aquest dilluns comencen els moviments per anivellar bé la sorra de les platges. “No es podien fer fins ara pels temporals, però com que no ha arribat cap garbinada, ho hem de fer de forma artificial“, apunta.

Per poder dur a terme els moviments de sorra, amb tota la maquinària que comporta, es restringeix l’accés dels banyistes a la part central de la platja de Lloret. En canvi, els dos extrems, sa Caleta i sa Caravera, estan oberts al públic.

Pel que fa a la platja de Fenals també tindrà l’accés restringit en aquelles zones on es duguin a terme tasques de manteniment, així com en l’entorn del tram del passeig on la Generalitat està executant les obres d’arranjament del mur malmès pel temporal Gloria. La resta de platges i cales del municipi estaran obertes des d’aquest dilluns.

A partir d’avui, en entrar a la Fase 2, es permet l’accés a les platges per prendre el sol i pel bany recreatiu però amb les mesures de seguretat i prevenció necessàries. Les principals precaucions són mantenir la distància física de 2 metres tant a la sorra com a l’aigua; l’ús de mascareta si no es pot garantir la distància mínima; no compartir objectes personals; mantenir la higiene de mans, rentant-les amb sabó o gel alcohòlic.

Un aspecte no menys important és no anar a la platja en cas de patir algun símptoma compatible amb la COVID-19. Pel que fa als grups, la limitació és de màxim 15 persones, excepte unitats que conviuen plegades. No es permet la pràctica d’esports col·lectius a les platges, només els que es fan de forma individual i sempre evitant el contacte físic.

spot_img

El + Vist