L’Ajuntament de Lloret de Mar preveu recuperar entre el 70 i el 85% de les pernoctacions de cara a la propera temporada d’estiu del 2021. L’alcalde de la destinació, Jaume Dulsat, creu que les mesures sanitàries aplicades durant aquest estiu han funcionat i per això estan treballant en començar a preparar la propera temporada turística. De fet, els hotelers han avançat que ja “s’estan signant contractes” amb touroperadors respecte al 2021, tot i que s’estan negociant el cost de les cancel·lacions a última hora. Tot i així, l’alcalde ha avançat que si la vacuna es llança a principis d’any, es podria superar el milió de visitants a finals d’estiu, una xifra molt similar a la que hi havia abans de la pandèmia.
Aquestes dades s’han fet públiques avui al matí en la presentació del pla de transformació digital de la destinació, el qual serà l’eix principal de l’estratègia de Lloret de Mar per afrontar la temporada turística del 2021.

El sector públic i privat preveuen un horitzó d’incertesa per a la propera temporada i, en la primera etapa del seu pla 2021, dotarà els allotjaments i agències de viatges de coneixement i assessorament per la millora i posada en marxa de nous projectes digitals.
La segona etapa del pla arrencarà al gener i desenvoluparà les mesures necessàries per adaptar la destinació als reptes de la temporada: mesures de seguretat i sanitat, ús de l’espai públic i platges, ús de la via pública o esdeveniments segurs.
Els objectius marcats són dos. D’una banda, assegurar que el sector garanteixin un flux constant de visitants i coneguin totes les eines disponibles per aconseguir-ho, fins i tot si es produeixen canvis d’escenaris inesperats. D’altra banda, crear novament una destinació plenament adaptada en termes de seguretat per al visitant turístic.
En aquesta primera etapa del pla de transformació digital, iniciat a mitjans d’octubre, es compta amb la participació de 67 empreses de Lloret, que representen el 62% de les places hoteleres de la destinació, 30% dels apartaments i el 50% de les places de càmpings.
Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha estat desenvolupada per la consultora Growtur i s’ha plantejat com un pla de treball de 60 sessions al llarg de 20 setmanes de durada. Aquest projecte és equiparable en contingut i extensió a un postgrau d’alt nivell. Però per sobre de tot, cada participant desenvoluparà durant aquest període un projecte real que implementarà en la seva empresa.
Entre d’altres, el projecte se centrarà en àmbits com:
•Big data turístic a temps real: orientat a desenvolupar estratègies d’ultrasegmentació, que permet detectar nínxols de mercat complementaris als de la comercialització tradicional.
•Programació de bots i optimització de campanyes en xarxes socials: aprofitament dels nous canals de relació i diàleg amb el client incloent xarxes més noves com TIKTOK i l’aplicació de fórmules de diferenciació com per exemple els directes d’Instagram. •
•Plataformes de E-commerce: generar nous canals de venda directa.
• Whatsapp Business: una plataforma d’interacció amb el client i de comercialització.
•Canvi de la mentalitat de l’equip: Integració d’aquestes eines en el dia a dia de l’organització empresarial.
•Noves tendències turístiques: ètica, storytelling, nou entorn, nous perfils de consumidors, etc.
La presentació d’aquest dijous ha comptat amb la participació de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar i vicepresident del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava; Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar; Jordi Martí, vicepresident d’ACAVE (Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades), i Rafael de Jorge, fundador de Growtur. Escolta’ls a l’arxiu sonor adjunt.