18.8 C
Lloret de Mar
La bandera trans oneja a la façana de l'Ajuntament

Lloret de Mar se suma a la commemoració del Dia de la Visibilitat Trans

"El problema no el tenen les persones trans, sinó la societat", i per això cal fer jornades de sensibilització com la d'avui, en què oneja la bandera trans a l'Ajuntament.

La bandera trans oneja a la façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

El 2009, l’activista trans Rachel Crandall, de Michigan, va impulsar la commemoració del Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Des d’aleshores, se celebra cada 31 de març.

A diferència del Dia Internacional de la Memòria Transexual, que recorda les persones transgènere víctimes de crims d’odi, el Dia de la Visibilitat Trans celebra la visibilitat dels membres d’aquest col·lectiu. Amb motiu d’aquesta jornada, a la façana de l’Ajuntament avui oneja la bandera trans.

La bandera trans oneja a la façana de l'Ajuntament
L’Ajuntament, avui, amb la bandera trans al balcó.

L’activista lloretenca Isabel Arnaud assenyala que és molt important reivindicar aquesta jornada cada any perquè la realitat de les persones trans segueix sent molt complicada. En aquest sentit, el primer que cal tenir en compte és la societat on es neix.

De totes maneres, encara avui en dia hi ha molts tabús i prejudicis entorn al col·lectiu de persones transgènere. Un dels problemes principals, segons Isabel Arnaud, és que encara es vincula amb la sexualitat, quan és una qüestió vinculada a la identitat.

“Un dels problemes és que la transidentitat està lligada, encara, a l’homosexualitat”

Isabel Arnaud

Un altre dels prejudicis davant del col·lectiu trans és la creença que són persones que no estan conformes amb el seu cos. En aquest sentit, Isabel Arnaud apunta que el problema no el tenen els membres del col·lectiu, sinó la societat, que és qui realment no accepta el cos d’una persona transgènere.

Dit amb altres paraules, la societat, en general, no veu una dona si el cos que té al davant el percep com el d’un home. Això porta moltes persones a sotmetre’s a arriscades operacions per intentar encaixar en un món on, segons Isabel Arnaud, igualment acabaran no encaixant, “perquè totes les persones del món són diferents”.

“El problema no és la persona trans, el problema és la societat. Una persona trans és totalment sana, el problema és que la societat no reconeix el seu cos”

Isabel Arnaud

A Lloret de Mar, el Servei d’Atenció Integral (SAI) atén les persones transgènere que necessitin ajuda o assessorament. Un servei que funciona molt bé, segons la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, que remarca que és molt important commemorar jornades com les d’avui per donar visibilitat a col·lectius que, malauradament, estan envoltats de molts prejudicis que els dificulten el seu dia a dia.

“Les persones trans encara estan molt invisibilitzades”

Jennifer Pérez

A banda del SAI de Lloret, també es pot consultar Trànsit, que és el servei de promoció de la salut de les persones trans que ofereix la Generalitat o Chrysallis, que és l’Associació de Famílies d’Infància i Joventut Trans.

spot_img

El + Vist