9.1 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar serà la secretaria de la Xarxa de Ciutats i Viles Educadores de les comarques gironines

El municipi pren el relleu a la Vall d'en Bas i serà la secretaria de la xarxa durant el 2023.

Nomenament de la secretaria de la Xarxa de Ciutats i Viles Educadores
Nomenament de la secretaria de la Xarxa de Ciutats i Viles Educadores

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha pres el relleu a la Vall d’en Bas com a secretaria de la secció gironina de la Xarxa de Ciutats i Viles Educadores per a l’any vinent. Es tracta d’una tasca itinerant entre totes les ciutats i viles que conformen aquesta xarxa.

servicios profesionales jimenez

El regidor d’Educació, Albert Ferrández, explica que Lloret forma part d’aquesta xarxa des de 2019, ja que considera molt interessant poder compartir experiències amb altres municipis.

“Treballar en xarxa i assistir a conferències amb altres municipis t’enriqueix i t’aporta bones idees que es poden transportar al municipi”

Albert Ferrández

Amb aquest relleu, el municipi mostra el compromís amb l’educació i amb la necessitat de fer de Lloret una ciutat educadora que transcendeixi més enllà dels centres educatius. En aquest sentit, el regidor matisa que en una ciutat educadora els projectes de totes les àrees, no només del departament d’Educació, han de tenir un rerefons educatiu que tingui en compte els joves i infants.

“Les polítiques educatives han de sortir dels departaments d’educació i hi ha altres departaments que també poden fer polítiques que afavoreixin l’educació dels infants i dels joves”

Albert Ferrández

La secretaria comporta tasques com la convocatòria de les reunions, la coordinació de les accions que es van decidint i l’organització de la Jornada Anual. Aquesta és una jornada formativa i de trobada entre professionals on es treballa un tema concret escollit en el si de la pròpia xarxa.

L’Associació Internacional de Ciutats Educadores és una entitat sense ànim de lucre, on treballen en col·laboració amb governs locals compromesos amb els principis que es recullen a la Carta de Ciutats educadores. Una associació activa on els seus membres ascendeixen a més de 494 ciutats de 36 països de tots els continents.

spot_img

El + Vist