19.2 C
Lloret de Mar
Noves ambulàncies

La destinació tindrà una ambulància de reforç durant l’estiu

Avui s’han posat en marxa les 59 noves ambulàncies del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques), que prestaran servei a la regió sanitària de Girona

Noves ambulàncies

Darreres Notícies

Avui s’han posat en marxa les 59 noves ambulàncies del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques), que prestaran servei a la regió sanitària de Girona. Els nous vehicles són la cara més visible dels canvis al transport sanitari urgent provocats pel turbulent concurs públic que ha deixat el servei gironí en mans del Transport Sanitari de Catalunya.

Segons publica el Diari de Girona, a més d’un canvi de l’empresa que gestiona el servei, el concurs del SEM implica novetats en l’atenció a les emergències mèdiques. El nombre de vehicles és el mateix que hi havia, però en canvia la tipologia i a Girona hi haurà cada dia un metge més al carrer.

La principal novetat és l’anomenat Vehicle d’Intervenció Ràpida, integrat per un metge i un tècnic en emergències, i que està pensat per arribar ràpidament al pacient i prestar-li atenció in situ, no per traslladar-lo. Són turismes equipats amb la mateixa tecnologia que una UCI mòbil i n’hi ha tres permanentment (un a Girona, un a la Bisbal i un a Sant Joan de les Abadesses), i un reforç a l’estiu amb base a Lloret de Mar.

Pel que fa a la resta de flota, 46 són unitats de Suport Vital Bàsic integrades per dos tècnics d’emergències sanitàries, i les nou restants, unitats de Suport Vital Avançat, que comptaran amb un tècnic i un infermer i cinc d’elles, també amb un metge.

És precisament aquesta separació dels facultatius i els infermers el que ha motivat el rebuig explícit del Col•legi de Metges de Girona, que fa unes setmanes va assegurar que el nou model suposa un deteriorament de l’atenció al pacient.

spot_img

El + Vist