Dimecres, 3 març 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Representant de l'Elysium i l'alcalde Dulsat

Lloret de Mar signa un conveni de col·laboració amb la galeria d’art Elysium

Disposa d’una important col·lecció de pintors com Opisso, Nonell, Casas, Rusiñol, Mir o Sorolla.

Representant de l'Elysium i l'alcalde Dulsat

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

L’Ajuntament i la galeria d’art Elysium han signat un conveni de col·laboració per tal d’incloure la difusió de les exposicions organitzades conjuntament de tots els equipaments culturals de Lloret de Mar (MOLL).

Aquesta galeria d’art disposa d’una important col·lecció de pintors amb gran rellevància com Opisso, Nonell, Casas, Rusiñol, Mir, Sorolla, Meifrén, Canals, Durancamps, Matilla, Terruella, entre d’altres. Tota aquesta col·lecció complementa i enriqueix en l’àmbit de l’art la difusió de Lloret de Mar en l’entorn cultural i artístic.

Es tracta d’una col·lecció d’art català, aplegada en un període entre set i vuit anys per part d’un important col·leccionista lituà que, alhora que fixava la residència a Catalunya, perllongava el seu amor cap al nostre art.

El nucli fonamental del conjunt està articulat a partir de l’època daurada de la pintura catalana, és a dir, els segles XIX i XX. Hi podem trobar noms rellevants del Modernisme com ara Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Arcadi Mas, Joaquim Mir, Isidre Nonell, Francesc Gimeno o Eliseu Meifrén, que enllacen amb alguns dels més destacats representants de l’anomenada Escola de París, com Rafael Durancamps, Carles Nadal o Emili Grau Sala.

També hi podem trobar altres figures de categoria internacional, com Alfons Mucha, Amedeo Modigliani, Marc Chagall o Joaquín Sorolla, i un conjunt nombrós de peces de Salvador Dalí.

A partir de la signatura d’aquest conveni, està previst que es desenvolupin diferents accions promocionals i de difusió entre els equipaments lloretencs i la galeria Elysium. Aquestes accions estaran vinculades amb una exposició conjunta anual i complementària que s’exposarà a l’edifici de Can Saragossa i a la galeria abans esmentada. També estan previstes visites guiades a ambdós equipaments i l’organització de visites pedagògiques gratuïtes per als escolars de Lloret de Mar.

Per a més informació sobre la galeria, podeu consultar l’enllaç galeriaelysium.es.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica