Lloret de Mar és un dels catorze municipis que ha signat la petició per la realimentació de l’aqüífer de la Tordera amb les depuradores de la zona. Juntament amb tretze poblacions més de la Selva Marítima i l’Alt Maresme, demanen que l’aigua de les depuradores que donen servei a aquest territori pugui ser aprofitada per realimentar l’aqüífer d’on prové aquesta aigua.
El principal motiu d’aquesta petició és garantir la supervivència de l’aqüífer i evitar les afectacions relacionades en els episodis de sequera. A més, també es vol neutralitzar el perill de salinització de l’aigua, a causa de la intrusió marina.

Per fer força en aquesta causa comuna, fins a catorze municipis de la Selva Marítima i l’Alt Maresme han signat una carta on s’exposen les preocupacions i necessitats que han adreçat a la consellera de Territori, Sílvia Paneque. Els Ajuntaments que han signat aquesta carta són els següents: Lloret de Mar, Blanes, Palafolls, Tordera, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt, Arenys de Mar, Canet de Mar i Calella.

L’acte de signatura de la carta s’ha dut a terme a la potabilitzadora de l’Alt Maresme. Per part del consistori lloretenc, la representant ha estat la tinent d’alcalde Cristina Aymerich.
En aquesta carta, demanen al Govern de Catalunya que posi en marxa partides pressupostàries per tirar endavant l’execució del projecte de tractament terciari de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Pineda de Mar – Tordera. També demanen la posterior injecció de l’aigua a l’aqüífer de la Tordera. Els catorze consistoris recorden que l’aqüífer està declarat sobreexplotat des de fa temps i en constant risc de salinització.
Entre altres aspectes, destaquen que l’aqüífer té “un paper rellevant a la Selva Marítima i l’Alt Maresme en la qualitat de vida i el desenvolupament econòmic”. Assenyalen també que aquest territori té gairebé 240.000 habitants, que s’incrementa en més de 100.000 persones durant els mesos d’estiu.