7.6 C
Lloret de Mar

Lloret en Comú i Podem es presenten plegats a les eleccions del 2023

Una aliança que consideren “necessària i estratègica” de cara als comicis de l’any vinent, per oferir una alternativa “permanent, feminista, ecologista, municipalista i republicana”.

Ajuntament de Lloret de Mar
Ajuntament de Lloret de Mar

Darreres Notícies

Lloret en Comú i Podem a Lloret de Mar han arribat a un acord per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del 2023. Una aliança que consideren “necessària i estratègica” de cara als comicis de l’any vinent, per oferir una alternativa “permanent, feminista, ecologista, municipalista i republicana”.

Xavier Rodríguez Pacios, coordinador de Lloret en Comú, afirma que “és el nostre aliat natural, venim del mateix tronc ideològic i polític, era fàcil arribar a un acord”.

“Anar junts a les eleccions implica tenir més garanties de representació a l’Ajuntament de Lloret”

Xavier R Pacios

Als comicis anteriors, l’espai polític que ocupen les formacions es va presentar dividit a través de tres candidatures diferents. De totes elles, només Lloret en Comú va arribar a tenir representació amb dos regidors a l’Ajuntament, que en aquest mandat han estat a l’oposició (com en els anteriors).

Lloret en Comu regidors ple juliol 2020
Els dos regidors de Lloret en Comu en un ple (NRLL)

Des de llavors fins ara, els dos partits han treballat per “unificar l’espai” i ara les assemblees han ratificat un acord per concórrer plegades a les municipals de l’any que ve.

El que ja han anunciat és que el nom de la candidatura serà Lloret en Comú Podem i que la persona que encapçali la llista serà de Lloret en Comú, així com els primers llocs de la candidatura. Tots seran per als comuns, excepte el quart lloc que li toca a Podem.

A principis del mes de setembre, Lloret en Comú va renovar la comissió local, amb Xavier Rodríguez Pacios com a coordinador, acompanyat dels regidors Miguel Gracia i Stella González, a més de Frederich Guich i Mari González. El principal objectiu que es marca aquesta comissió és elaborar la candidatura de cara a les eleccions del mes de maig del 2023 així com la redacció del programa electoral. Ara ha arribat el primer pas, amb l’acord conjunt amb Podem.

El proper pas serà incorporar les persones a la candidatura, així com les línies mestres del programa electoral. Comuns i Podem treballen per anunciar la persona que sigui cap de llista a finals d’any.

spot_img

El + Vist