26.1 C
Lloret de Mar
L'oficina del Banc Sabadell al carrer Sant Pere, amb usuaris fent ús dels caixers automàtics

Lloret en Comú proposa que l’Ajuntament reclami la millora del servei als bancs

La formació denuncia que els col·lectius que no tenen accés als serveis digitals han vist molt reduïda l'atenció presencial.

L'oficina del Banc Sabadell al carrer Sant Pere, amb usuaris fent ús dels caixers automàtics

Darreres Notícies

Lloret en Comú presenta una moció al ple per denunciar l’exclusió dels serveis bancaris dels col·lectius no digitalitzats, així com la pèrdua de qualitat dels serveis. En aquest sentit, la formació critica que milers de persones han vist com se’ls retallaven els serveis que ofereixen les oficines bancàries, a la vegada que s’incrementaven les clàusules abusives.

Lloret en Comú insta la Generalitat a impulsar les eines que calgui per regular que les entitats financeres ofereixin uns servies personalitzats mínims, que garanteixin la igualtat d’accés a totes les persones als serveis bancaris amb una atenció adequada a les seves necessitats.

El portaveu de la formació, Miguel Gracia, lamenta que aquest problema afecta milers de persones grans o en risc d’exclusió social, que tenen dificultats per fer els tràmits per internet o als caixers.

“Volem que la gent gran pugui anar als bancs i sigui atesa i no l’enviïn a un caixer com estan fent fins ara els bancs, que a més han pujat les clàusules abusives”

Miguel Gracia

La moció de Lloret en Comú deixa clar que totes les persones han de tenir garantit el dret als serveis bancaris amb independència de les seves habilitats digitals i, per tant, cal donar suport als col·lectius de persones afectades pel tancament generalitzat d’oficines bancàries i la supressió o reducció de l’atenció personalitzada, que ha provocat la seva exclusió dels serveis bancaris, com és el cas de bona part de la gent gran.

En aquest sentit, considera indispensable l’atenció personalitzada a les persones que, a causa de la bretxa digital, no tenen accés a la banca digital ni als caixers automàtics.

Finalment, la moció també demana al govern català que analitzi si hi ha clàusules abusives, una pràctica prohibida pel Codi Civil Català, i actuï en conseqüència davant les entitats financeres que les apliquin.

El ple municipal començarà a les sis de la tarda i tornarà a ser presencial, tot i que no es permetrà l’entrada de públic a la sala i se seguiran totes les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Com sempre, podreu seguir el ple, en directe, a través de l’FM, al 90.2, o bé dels canals telemàtics de NRLL: la pàgina web, YouTube i Facebook Live.

spot_img

El + Vist