20.6 C
Lloret de Mar
La platja de Sa Boadella, un dels atractius de la destinació.

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.

La platja de Sa Boadella, un dels atractius de la destinació.

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

Integrar la sostenibilitat a l’acció estratègica de la destinació. Aquest és l’objectiu del Pla de Sostenibilitat Turística que han impulsat l’Ajuntament i Lloret Turisme i que marca la línia a seguir durant els propers quatre anys.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.

A més, el projecte enllaça amb iniciatives anteriors, com el Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat de l’any 2009 o la incorporació de Lloret al projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Secretaria d’Estat de Turisme (SEGITTUR) el 2015.

“La sostenibilitat és transversal, parla de temes mediambientals, però també de la conservació del patrimoni cultural, de la gestió turística i de l’economia circular”

Jaume Dulsat

De moment, s’ha dut a terme la primera fase, que ha consistit en analitzar la situació actual de la destinació. L’alcalde reconeix que tot sempre és millorable i així ho marquen les conclusions de l’anàlisi.

Ara s’impulsa la segona fase: compartir i debatre amb diferents grups d’interès de la vila les necessitats i possibles accions que es poden implementar al municipi en termes de sostenibilitat. En aquest sentit, han començat un seguit de trobades amb el Consell Assessor Consultiu de Lloret Turisme, que és molt heterogeni, ja que hi ha sindicats, gremis, associacions de veïns i partits polítics. A més, també s’organitzaran debats amb altres col·lectius que puguin estar-hi interessats.

Segons l’alcalde, la previsió és tenir enllestit el pla d’aquí a un parell de mesos.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.