19.2 C
Lloret de Mar
Signatura del conveni

Lloret impulsa una xarxa europea de jardins històrics amb Aranjuez

De moment només hi ha adherits Lloret i Aranjuez, tot i que l'objectiu és arribar al màxim de ciutats europees possibles.

Signatura del conveni

Darreres Notícies

Lloret i Aranjuez (Madrid) han signat un conveni de col•laboració per impulsar la Xarxa Europea de Jardins Històrics. L’alcaldessa i la regidora de Turisme d’Aranjuez, Cristina Moreno i Elena Lara, respectivament, han estat a Lloret aquest dimarts per conèixer els jardins de Santa Clotilde.

L’alcaldessa ha opinat que Aranjuez pot aprendre molt de Lloret pel que fa a la promoció turística del seu patrimoni cultural i ha lloat els jardins del marquès de Roviralta. Cristina Moreno també ha ressaltat que Aranjuez té un patrimoni molt important i és interessant que tothom el conegui.

Tal com ha explicat el regidor de Cultura de Lloret, Albert Robert, la iniciativa d’impulsar aquesta associació internacional i fer una ruta de jardins històrics europeus va sorgir de Lloret arran de la participació a un fòrum cultural sobre jardins històrics celebrat a Aranjuez l’octubre de l’any passat.

L’alcalde, Jaume Dulsat, valora molt positivament el conveni, que ha de fomentar el turisme cultural i donar a conèixer els jardins de Santa Clotilde arreu. Els jardins lloretencs són un dels pilars del patimoni cultural del municipi i, en els últims deu anys, han passat de tenir 5.000 visitants anuals a tenir-ne 100.000.

De moment només hi ha adherits Lloret i Aranjuez, tot i que l’objectiu és arribar al màxim de ciutats europees possibles.

El projecte compta amb l’assessorament del doctor Jordi Tresserras, director del LABPATC, Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural a la Universitat de Barcelona.

spot_img

El + Vist