13.9 C
Lloret de Mar
Un llum encès (El Periódico)

Lloret instarà les administracions supramunicipals perquè minimitzin els efectes de l’increment del preu de l’electricitat

La proposta l’ha portat al ple Força Lloret en forma de moció i ha comptat amb el suport de tots els regidors excepte els de Cs, que s’han abstingut.

Un llum encès (El Periódico)

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

L’Ajuntament instarà els govern català i espanyol a actuar per minimitzar els efectes negatius que està provocant en moltes famílies l’increment del preu de l’electricitat. La proposta l’ha portat al ple Força Lloret en forma de moció i ha comptat amb el suport de tots els regidors excepte els de Cs, que s’han abstingut.

Lloret se suma, així, a altres municipis en la demanda a les administracions supramunicipals perquè duguin a terme diferents accions. En aquest sentit, entre altres coses, s’insta el govern de l’Estat a realitzar una auditoria sobre l’origen del deute elèctric i el valor real de la producció elèctrica; i perquè apliqui els canvis legislatius i normatius necessaris per acabar amb la sobre-retribució que reben determinades empreses tecnològiques, malgrat que ja han recuperat àmpliament els seus costos d’inversió.

Al govern català, se l’insta a sancionar les operadores elèctriques per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania pel que fa a l’obligació de subministrar energia a tota la població. La moció també vol que s’obri un canal específic perquè els veïns puguin fer arribar les seves queixes i reclamacions a la Generalitat o a la companyia titular de la xarxa de distribució.

A més a més, es demana a les companyies subministradores que modernitzin les seves instal·lacions elèctriques per millorar la qualitat del servei.

El Govern municipal ha presentat una esmena, que també s’ha aprovat, per incloure a la moció la demanda a l’empresa subministradora d’electricitat a Lloret de Mar el replanteig ràpid i urgent per canviar de lloc -o bé per garantir el subministrament ininterromput del servei- d’un transformador situat a la rambla Romà Barnés, entre els carrers Sant Joan i Sant Antoni, que sovint comporta problemes de subministrament als veïns de la zona.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, ha aprofitat el punt per remarcar que des de l’Ajuntament es fa tot el que és de la seva competència per impedir que les famílies vulnerables del municipi pateixin talls de subministrament elèctric. En aquest sentit, els serveis tècnics fan un informe al respecte tant si la demanda arriba per part de la companyia com si arriba de l’usuari directament. També la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, ha explicat que des d’aquesta àrea es treballa colze a colze amb Benestar i Família per evitar que ningú no quedi al carrer.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.