16.5 C
Lloret de Mar
Un llum encès (El Periódico)

Lloret instarà les administracions supramunicipals perquè minimitzin els efectes de l’increment del preu de l’electricitat

La proposta l’ha portat al ple Força Lloret en forma de moció i ha comptat amb el suport de tots els regidors excepte els de Cs, que s’han abstingut.

Un llum encès (El Periódico)

Darreres Notícies

L’Ajuntament instarà els govern català i espanyol a actuar per minimitzar els efectes negatius que està provocant en moltes famílies l’increment del preu de l’electricitat. La proposta l’ha portat al ple Força Lloret en forma de moció i ha comptat amb el suport de tots els regidors excepte els de Cs, que s’han abstingut.

Lloret se suma, així, a altres municipis en la demanda a les administracions supramunicipals perquè duguin a terme diferents accions. En aquest sentit, entre altres coses, s’insta el govern de l’Estat a realitzar una auditoria sobre l’origen del deute elèctric i el valor real de la producció elèctrica; i perquè apliqui els canvis legislatius i normatius necessaris per acabar amb la sobre-retribució que reben determinades empreses tecnològiques, malgrat que ja han recuperat àmpliament els seus costos d’inversió.

Al govern català, se l’insta a sancionar les operadores elèctriques per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania pel que fa a l’obligació de subministrar energia a tota la població. La moció també vol que s’obri un canal específic perquè els veïns puguin fer arribar les seves queixes i reclamacions a la Generalitat o a la companyia titular de la xarxa de distribució.

A més a més, es demana a les companyies subministradores que modernitzin les seves instal·lacions elèctriques per millorar la qualitat del servei.

El Govern municipal ha presentat una esmena, que també s’ha aprovat, per incloure a la moció la demanda a l’empresa subministradora d’electricitat a Lloret de Mar el replanteig ràpid i urgent per canviar de lloc -o bé per garantir el subministrament ininterromput del servei- d’un transformador situat a la rambla Romà Barnés, entre els carrers Sant Joan i Sant Antoni, que sovint comporta problemes de subministrament als veïns de la zona.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, ha aprofitat el punt per remarcar que des de l’Ajuntament es fa tot el que és de la seva competència per impedir que les famílies vulnerables del municipi pateixin talls de subministrament elèctric. En aquest sentit, els serveis tècnics fan un informe al respecte tant si la demanda arriba per part de la companyia com si arriba de l’usuari directament. També la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, ha explicat que des d’aquesta àrea es treballa colze a colze amb Benestar i Família per evitar que ningú no quedi al carrer.

spot_img

El + Vist