3.7 C
Lloret de Mar
Els jardins de Santa Clotilde formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics.

Lloret participa en una jornada de patrimoni amb gestors de la Selva

Es farà aquest dimecres a Blanes, en què la regidoria de Patrimoni explicarà com ha liderat la Xarxa Europea de Jardins Històrics.

Els jardins de Santa Clotilde formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics.

Darreres Notícies

Lloret de Mar participa aquest dimecres en una jornada de patrimoni que reunirà gestors d’arreu de la Selva. La trobada, que es duu a terme al jardí botànic Marimurtra de Blanes, es dirigeix a les persones treballen el patrimoni cultural i natural de la comarca.

És a dir, a personal de museus, arxius, oficines de turisme, espais naturals, jardins històrics o centres de recerca. També està adreçada a professionals d’empreses culturals i a guies, així com membres d’entitats relacionades amb el patrimoni.

Jardí botànic Marimurtra, de Blanes, seu de la trobada comarcal.

Lloret aprofitarà la jornada per parlar sobre la Xarxa Europea de Jardins Històrics. Un projecte iniciat quatre anys enrere des del municipi, que a finals del 2020 va rebre el certificat oficial com a itinerari europeu.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, assenyala que en aquest temps s’ha fet molta feina. “Vam començar nosaltres, amb els jardins de Santa Clotilde, amb els jardins d’Aranjuez i la Universitat de Barcelona”, recorda.

“Ara s’hi incorpora Grècia, a més Finlàndia i Dinamarca estan molt interessats”

Xavi Flores

La Ruta Europea de Jardins Històrics reuneix 16 entitats tan públiques com privades i 6 institucions acadèmiques i professionals. Representen 31 jardins i parcs d’arreu del continent. En concret, de sis països: Alemanya, Espanya, Geòrgia, Itàlia, Polònia i Portugal. Cada any reben plegats més de 14 milions de visitants.

spot_img

El + Vist