7.7 C
Lloret de Mar
Els jardins de Santa Clotilde formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics.

La Ruta Europea de Jardins Històrics, impulsada des de Lloret, certificada oficialment

El certificat oficial arriba en un moment clau de la pandèmia, en què les activitats de natura i de cultura a l’aire lliure es plantegen com la gran alternativa de lleure segur.

Els jardins de Santa Clotilde formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics.

Darreres Notícies

La Ruta Europea de Jardins Històrics, impulsada per Lloret de Mar, ha rebut el certificat del Consell d’Europa i ja és, de manera oficial, un itinerari europeu. L’organisme ha destacat el valor històric, artístic i social dels 31 jardins i parcs membres que formen part del projecte, entre els quals hi ha els jardins de Santa Clotilde. 

Xavi Flores, regidor de Patrimoni Cultural, afirma que aquest reconeixement és “un somni fet realitat”.

La iniciativa va néixer al 2016, amb l’Ajuntament de Lloret i els Jardins de Santa Clotilde, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Aranjuez i el laboratori de Patrimoni i Turisme de la Universitat de Barcelona. És un projecte destaca per reflectir la identitat dels països i regions europees al llarg dels segles. Ara, el certificat oficial arriba en un moment clau de la pandèmia, en què les activitats de natura i de cultura a l’aire lliure es plantegen com la gran alternativa de lleure segur. 

presentacio candidatura ruta jardins historics octubre 2020
La presentació de la candidatura de la Ruta Cultural de Jardins Històrics (Ajuntament de Lloret de Mar)

La Ruta Europea de Jardins Històrics reuneix a 16 entitats públiques i privades i 6 institucions acadèmiques i professionals. Representen a 31 jardins i parcs d’arreu del continent. En concret, de sis països: Alemanya, Espanya, Geòrgia, Itàlia, Polònia i Portugal. Cada any reben més de 14 milions de visitants. 

Actualment, només hi ha 40 Rutes Culturals certificades pel Consell d’Europa com, per exemple, el Camino de Santiago, la Ruta dels Vikings o els Camins Europeus de Mozart.

Segons fonts municipals, des que han rebut aquest reconeixement, hi ha hagut altres països interessats en sumar-se a la Ruta Europea de Jardins Històrics.

spot_img

El + Vist