Els representants turístics i institucionals de Lloret de Mar, encapçalats per l’alcalde, Adrià Lamelas, participen fins avui a Fitur, la fira internacional de turisme de Madrid que va començar ahir dimecres i s’allarga tot el cap de setmana. Els dos primers dies sempre s’adrecen al sector professional, mentre que de divendres a diumenge s’obren les portes al públic final. A més a més, dimarts es va fer el fòrum Exceltur.
La regidora de Turisme, Cristina Aymerich, considera que és una cita imprescindible per a Lloret de Mar.
“Creiem que aquesta trobada a Fitur és clau, perquè tenim tots els professionals del món del turisme, és una fira líder en aquest sector i realment molt positiu”
Cristina Aymerich
En el marc de la fira, els portaveus de la destinació s’han entrevistat amb operadors turístics, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques a les quals han presentant les novetats previstes aquest 2024, centrades en tres eixos: la sostenibilitat, el civisme i la digitalització.
“Volem apostar sobretot per la sostenibilitat, treballar per a la certificació Bioscore; a més, treballar molt amb les noves digitalitzacions i retornar amb el tema del civisme”
Cristina Aymerich
Durant aquests dos dies, s’han fet reunions amb operadors dels principals mercats de la destinació, com són TUI i Jet2, Expedia, Hotelbeds i Booking, així com trobades amb influencers, creadors de continguts i agències de comunicació.
A banda de Lloret Turisme, a Fitur hi ha presents diferents empreses hoteleres de Lloret, com les cadenes hoteleres Evenia, L’Azure, Fergus, EOH i les agències Traveltec, Olympia i Evenia.
En termes de gestió turística, una de les novetats destacades és l’elaboració del Pla Estratègic de Lloret de Mar que marcarà el full de ruta a curt, mig i llarg termini.
La digitalització amb el desenvolupament de diferents projectes vinculats amb les noves tecnologies com són el programa de monitorització i control de la ciutat (Smart City), la plataforma d’Intel·ligència Turística i la incorporació d’una plataforma d’ocupació turística així com l’execució dels projectes Next Generation són també accions prioritàries per aquest 2024. En aquest darrer punt, cal destacar l’aposta per la capacitació i formació del sector turístic amb una dotació econòmica de 30.000 euros.
A nivell estratègic, la sostenibilitat es treballa de forma transversal amb productes turístics com Little Foodies, les millores al Turó Rodó i l’amfiteatre als Jardins de Santa Clotilde, la descoberta de l’entorn natural o les platges sense fum.
En el marc de la fira, s’han donat a conèixer les dades del 2023. L’any passat s’ha tancat amb 1.250.000 viatgers i més de 5 milions de pernoctacions. Unes xifres que suposen un increment de mitjana del 15%.
Pel que fa als mercats emissors, el mercat nacional continua com a primer mercat de la destinació. El segon és França, seguit del Regne Unit, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Països Baixos.