13.5 C
Lloret de Mar
Passeig Jacint Verdaguer, a primera línia de mar.

Lloret presenta el pla “La transició verda i digital” als fons Next Generation

La destinació també ha demanat una partida per crear un centre d'interpretació als jardins de Santa Clotilde.

Passeig Jacint Verdaguer, a primera línia de mar.

Darreres Notícies

L’Ajuntament vol rehabilitar i renovar tot el nucli antic de manera global. Per això ha inclòs el projecte en la demanda dels fons europeus Next Generation, on també ha demanat una partida per crear un centre d’interpretació als Jardins de Santa Clotilde.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que de Catalunya, a part de Lloret, només poden optar a la categoria de destinació turística Barcelona i Salou. Pel que fa al projecte del nucli antic, Dulsat ha matisat que es tracta d’un projecte global que inclou moltes més accions.

“El nucli antic necessita un tracte diferencial, que inclogui molts àmbits diferents, i també estem treballant i preparant ordenances concretes perquè passin més coses allà”

Jaume Dulsat

El regidor de Promoció Econòmica i del Pla Operatiu de Reconversió Turística, Jordi Orobitg, celebra que s’entreguin aquestes subvencions, que han de permetre impulsar projectes que, en el context actual, serien inviables econòmicament. Per això un dels puntals és la tan reclamada recuperació del nucli antic.

“Hem intentat focalitzar moltes de les actuacions al nucli antic de Lloret, perquè entenem que cal revitalitzar-lo”

Jordi Orobitg

La voluntat del Govern municipal és tornar a convertir aquesta zona de Lloret en el centre neuràlgic que era entre els anys 60 i 80.

Una de les actuacions més destacades en aquesta zona és la recuperació del Mercat Municipal, que es vol convertir en un atractiu turístic, un espai cultural i gastronòmic, amb l’ajuda que ofereixen les eines de digitalització i amb la incorporació de tota una estratègia de sostenibilitat.

El mercat municipal vist des de fora
El mercat municipal, vist des de fora.

A més, el projecte del nucli antic també preveu la recuperació d’edificis històrics ,com la creació de l’espai El Barman de Hemingway -que seria un complement per potenciar el patrimoni i el llegat indià de la vila- o el Lloret Smart Center, un equipament públic adreçat a esdevenir el centre de tractament i gestió de dades de la destinació.

Evidentment, la reconversió també ha de passar per la millora paisatgística d’aquest entorn a través del projecte Viles Florides i la regeneració de l’espai urbà, amb l’embelliment de carrers, places i escales.

Jardins de Santa Clotilde
Jardins de Santa Clotilde

L’altre gran projecte que s’ha de finançar amb el fons Next Generation és la posada en valor dels Jardins de Santa Clotilde, l’element cultural més visitat de Lloret de Mar i un jardí històric de referència a Catalunya.

Aquest projecte inclou aspectes d’accessibilitat com una nova entrada, un centre d’interpretació per explicar la història dels Jardins i l’ampliació de l’espai visitable, amb un amfiteatre natural on poder acollir nous festivals i activitats vinculades al sector del turisme de reunions i esdeveniments.

La convocatòria dels fons europeus Next Generation és estricta amb aspectes com la sostenibilitat, la transició verda i la digitalització. Lloret de Mar hi ha presentat, en total, una 30a d’actuacions que pugen a més d’11,5 milions d’euros.

spot_img

El + Vist