17.8 C
Lloret de Mar

Lloret presenta el programa de transformació sostenible al sector

L’acte -fet aquest dilluns amb més d’una 40a d’empresaris i treballadors- ha de servir per millorar la competitivitat de la destinació.

La presentació d'aquest dilluns, feta de manera telemàtica.
La presentació d'aquest dilluns, feta de manera telemàtica.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha presentat el programa de transformació ètica i sostenible al sector. L’acte, fet aquest dilluns amb més d’una 40a d’empresaris i treballadors, ha permès explicar en què consisteix aquesta iniciativa, que ha de permetre millorar la competitivitat de la destinació.

servicios profesionales jimenez

La voluntat és donar continuïtat a la feina feta l’any passat en l’àmbit de la digitalització. Enguany, la formació se centra en la sostenibilitat, no entesa com a tendència, sinó com a necessitat i també com a demanda dels turistes.

La platja de Lloret (La Selva Turisme)
La platja de Lloret (La Selva Turisme)

Enric Dotras, president del gremi d’hostaleria, convida el sector a sumar-se al programa. Explica que “ens ajudarà a elaborar un full de ruta“, amb “la sostenibilitat com a element transversal, com a actiu d’estalvi i de vendes, davant les necessitats dels clients”.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, qualifica el programa “d’oportunitat” per al sector. Exposa que “per sort enguany estarà més ocupat que l’any passat, segons Hosteltur les reserves es mouen i els mercats emissors estan atents, i l’hivern és un bon moment per formar-se”.

La participació de l'alcalce, en una taula rodona de la Alianza de Municipios Turísticos.
L’alcalde, en una taula rodona sobre destinacions turístiques, a Fitur.

El programa es durà a terme a través de l’Institut de la Creativitat, la Tecnologia i l’Ètica del Turisme. Comptarà amb diversos casos pràctics que tractaran l’economia circular, el no malbaratament dels aliments, com generar estalvi energètic o la responsabilitat social corporativa. I sobretot com comunicar tot aquesta transformació de cara als clients.

Cartell del programa de transformació ètica i sostenible.
Cartell del programa de transformació ètica i sostenible.

Les sessions formatives, que inclouen mentories -que permeten aplicar directament els plans de sostenibilitat a les empreses-, començaran el proper 15 de febrer i s’allargaran fins al 5 d’abril.

Aquest programa -que es durà a terme amb format híbrid– s’adreça, com l’any passat, a hotelers i agències de viatges. El cost és 100% bonificable. L’acte de presentació d’aquest dilluns ha anat a càrrec de l’Ajuntament, Lloret Turisme, Gremi d’Hostaleria i la Mesa Empresarial del Turisme.

Més informació i inscripcions, al web ictet.

spot_img

El + Vist