11.1 C
Lloret de Mar

Lloret recapta 250.000 euros de taxa turística el primer semestre del 2014

Lloret es manté com el tercer municipi català que ha recaptat més diners a través de la taxa turística, per darrere només de Barcelona i Salou. I, a més, ha retallat distàncies respecte a Salou. En el primer semestre de l’any, de gener a juny, va recaptar 250.000 euros; una quantitat que equival al que […]

Presentació de les Jornades
Presentació de les Jornades

Darreres Notícies

Lloret es manté com el tercer municipi català que ha recaptat més diners a través de la taxa turística, per darrere només de Barcelona i Salou. I, a més, ha retallat distàncies respecte a Salou.

En el primer semestre de l’any, de gener a juny, va recaptar 250.000 euros; una quantitat que equival al que han recollit, plegades, set destinacions gironines. El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, en fa una valoració molt positiva, perquè és una dada objectiva, tot i que reconeix que això no es tradueix en més ingressos per a tots els sectors.

Orobitg va donar a conèixer la dada ahir, a la presentació de les jornades de la Cuina del Peix de l’Art, que arriben a la dotzena edició amb 22 establiments participants, entre restaurants i hotels. El regidor va aprofitar l’acte per recordar que l’Ajuntament va apostar fort per la gastronomia local el 2012, com a un dels pilars per tirar endavant el projecte de renovació de Lloret com a destinació després dels aldarulls del 2011. I va assegurar que el sector ha estat a l’alçada.

L’objectiu de les jornades és doble, segons el president de l’Associació de Bars i Restaurants, Ceci Cekov: donar a conèixer la gastronomia lloretenca i allargar la temporada turística. La peculiaritat de la campanya és que pren com a origen la tirada a l’art: una tècnica de pesca molt comuna antigament a Lloret.

A banda del gremi de restauradors i l’Ajuntament, també s’implica en l’organització de les jornades el gremi d’hotelers. El seu president, Enric Dotras, va aprofitar la presentació d’ahir per fer balanç de la temporada.

Les jornades de la Cuina del Peix de l’Art han començat aquest dimecres i s’allarguen tot el mes d’octubre. Els preus dels menús van dels 25 als 58 euros.

spot_img

El + Vist