9.1 C
Lloret de Mar

Lloret revisarà el mapa de capacitat acústica

Així s’ha aprovat al ple a partir d’una moció de Cs, que la formació taronja ha acabat votant en contra, perquè el govern ha presentat una esmena a la totalitat.

La terrassa del Kikker's (Kikker's grup)
La terrassa del Kikker's (Kikker's grup)

Darreres Notícies

L’Ajuntament revisarà el mapa de capacitat acústica del municipi per redefinir les delimitacions de l’anomenada zona ZARE, que és la Zona Acústica de Règim Especial. Així s’ha aprovat al ple a partir d’una moció de Cs, que la formació taronja ha acabat votant en contra, perquè el govern ha presentat una esmena a la totalitat.

servicios profesionales jimenez

La voluntat de Cs era que l’horari d’obertura de les terrasses tornés a ser el mateix que el del local, com passava abans que l’1 de març del 2021 s’aprovés una modificació de l’ordenança reguladora de l’ús de la via pública. Des d’aquella modificació, es permet només tenir terrasses fins a la una de la matinada.

A l’esmena a la totalitat presentada, el govern municipal argumenta que el 2016 l’Ajuntament va aprovar definitivament el mapa de capacitat acústica local, amb l’objectiu de marcar acústicament les diferents zones del territori i definir els valors límit d’immissió d’acord amb les zones de sensibilitat acústica i en funció dels usos del sòl. Aquest mapa és l’instrument legal que permet l’aplicació de les normatives vigents aprovades, que classifica el territori en funció de la seva capacitat d’admetre soroll.

Després de sis anys i dues modificacions de l’ordenança, el govern considera que és el moment de demanar una revisió d’aquesta llei de protecció contra la contaminació acústica.

spot_img

El + Vist