19.2 C
Lloret de Mar
L'Ajuntament de Lloret de Mar

Lloret se suma a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025

L’objectiu principal serà aconseguir unir tot el municipi amb un sol carril per a bicicletes.

L'Ajuntament de Lloret de Mar

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

Lloret s’ha adherit a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. Així ho va decidir al ple municipal de novembre per unanimitat. L’Estratègia Catalana de la Bicicleta és una iniciativa de la Generalitat com a full de ruta del Govern català i està oberta a l’adhesió de la resta d’administracions, com l’Ajuntament de Lloret.

Els objectius de l’Estratègia són, d’una banda, establir eines de planificació i desenvolupament, promoció i formació per impulsar l’ús de la bicicleta com a mode de transport actiu i sostenible, tant per motius de mobilitat quotidiana com pel lleure, l’esport i el turisme; i, d’altra banda, unir forces en benefici d’una Catalunya pedalable i pedalada.

Tots els grups municipals hi van donar suport en considerar que es tracta d’una iniciativa per impulsar l’ús de la bicicleta, una finalitat amb què la vila fa temps que treballa. De fet, l’antic regidor de Mobilitat, Albert Robert, va recordar que el mandat anterior van adherir-se a la Red de Ciudades por la Bicicleta (arran d’una moció presentada per ICV – EUiA) i al Consorci de les Vies Verdes.

Tot i així, encara queda molta feina a fer per millorar els carrils bici que hi ha al municipi i fer-ne de nous perquè quedin tots units.

Imatge promocional del Lloret Cycling Weekend del 2018.

Per treballar-hi, l’Ajuntament va encarregar un estudi a l’empresa H2L, que ha fet arribar les conclusions fa poc i marca que hi ha un total de 7 quilòmetres de ruta. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, que remarca que l’adhesió a l’Estratègia de la Generalitat permetrà optar a subvencions.

L’objectiu principal de l’adhesió serà aconseguir unir tot el municipi amb un sol carril per a bicicletes. Tot plegat també es reflecteix en el PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), l’actualització del qual està en la fase final de redacció i aviat es podrà portar al ple per a l’aprovació.

Tots els grups municipals estan d’acord en què l’ús de la bicicleta és una opció de transport pràctica, econòmica, saludable, ambientalment molt positiva i que no fa soroll. 

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.