5.7 C
Lloret de Mar
Olga Taravilla amb el director de màrqueting del Patronat de Turisme, Jaume Marín

Lloret, tercera destinació de la Costa Brava que més es comparteix a les xarxes socials

Ho indica l'estudi guanyador del premi Yvette Barbaza 2014, que assenyala que al capdavant hi ha Cadaqués i Besalú.

Olga Taravilla amb el director de màrqueting del Patronat de Turisme, Jaume Marín

Darreres Notícies

Lloret de Mar és la tercera destinació de la Costa Brava que més es comparteix a les xarxes socials segons l’estudi Geografies del souvenir, premi de recerca Yvette Barbaza 2014. Per davant de Lloret hi ha Cadaqués i Besalú.

Una de les autores del treball, Olga Taravilla, ha explicat que l’objectiu era esbrinar quin és el record o l’experiència que més comparteixen els visitants. Una de les conclusions és que la idea de souvenir ha canviat de manera radical i que, en la majoria dels casos, ja no es tracta d’un objecte, sinó d’una experiència.

Segons l’estudi, en un 87% dels casos els turistes pengen fotos i vídeos de menjar, activitats, passejades o racons de pobles costaners. A la Costa Brava, la majoria d’imatges són de la platja, tot i que a Olga Taravilla li va xocar que de Lloret també hi ha fotografiats molts edificis.

L’estudi ajudarà el Patronat de Turisme gironí a dirigir les seves accions tenint en compte la imatge que projecten els visitants a les xarxes i a saber quines són les paraules clau més útils a l’hora de promocionar-se.

L’estudi va durar un any, tot i que només analitza l’ús de les xarxes socials durant tres mesos, coincidint amb el període de Setmana Santa. A través d’un robot van buscar material a diferents xarxes socials i van extreure 5.900 resultats, dels quals només el 10% van ser útils.

spot_img

El + Vist